logo

Наблюдавай внимателно гаджето си! Ако често излъчва тези сигнали,  най-добре се разделете

Наблюдавай внимателно гаджето си! Ако често излъчва тези сигнали, най-добре се разделете

Езикът на тялото е универсален начин да изразиш себе си, без да е нужно да казваш и една думичка. В отношенията между мъжа и жената той е толкова важен, че може повлияе на връзката много повече от думите. 

"На много хора, особено на мъжете, им е изключително трудно да изразяват мислите си с думи. Така езикът на тялото придобива голямо значение за съхраняването на отношенията между двама души или точно обратно - сигнал, че сте направили грешен избор", смята експертът по езика на тялото Яна Герман. 

За съжаление, заради стреса и умората рядко обръщаме внимание на знаците на собственото си тяло, способно да ни подсказва важни неща. 

Предлагаме ти да се запознаеш с част от важните сигнали на тялото, на които трябва да обърнеш внимание, ако се съмняваш в отношенията с партньора ти. 

Раздалечаване един от друг

Някои смятат, че разстоянието укрепва чувствата. Други твърдят, че именно това разрушава отношенията. Идеалната интимна зона се намира някъде между 0 и 45 см. Ако ти или партньорът ти сте отдалечени или не искате да се държите за ръка, то това е много голям повод да се замислите. 

Склонност към самоубеждаване

Ако връзката ви е силна, няма да ти се иска да анализираш всяко действие или стъпка на половинката си. Веднага щом се появят съмнения или започнеш диалог със себе си, в който любимият е основна тема, трябва да се замислиш за перспективата на вашите отношения. 

Различно темпо на ходене

Струва ти се такава дреболия, но еднаквото темпо по време на движение говори за вътрешен синхрон между партньорите. Влюбената двойка подсъзнателно се старае да ходи с еднакви крачки и темпо, сякаш се придържа към невидима линия. Когато тази хармония е нарушена, това означава само едно - проблеми между партньорите. 

Наличие на самодоволна усмивка

Тук става въпрос именно за снизходителната усмивка по адрес на партньора. Усмихвайки се самодоволно, човек подсъзнателно показва, че чувства превъзходство в отношенията. В една здрава връзка партньорите са равни. Ако редовно те гледат отвисоко и получаваш самодоволни усмивки, си струва да се замислиш дали наистина си заслужава да си с този човек. 

Сбръчкани вежди

Изследванията на професора по психология Джона Готман са показали, че презрението е една от главните причини за раздяла. А сбръчканите вежди са ярък показател за критика и осъждане. "Никой не обича да го критикуват. Когато човек забележи, че партньорът му го гледа осъдително, той подсъзнателно започва да се отбранява, за да се защити. А това води само до появата на нови проблеми", казва Готман.

Безразличие

Когато партньорът ти обръща гръб, не те гледа в очите, започва да говори по телефона, преди разговорът ви да е приключил, прекъсва те, не те слуша и закъснява, това говори, че е безразличен към теб. Игнорирането и бойкотът са пример за манипулиране или подтискане. Нежеланието на партньора да взима под внимание мислите и гледната ти точка, е признак, че това не е човекът, от който се нуждаеш. 

Докосване на врата по време на разговор

Всички си имаме някакви начини, с които се успокояваме при емоционални ситуации. Когато даден човек е притеснен, изплашен, не се чувства в безопасност или е нервен, той започва да пипа врата си. Докосването говори и за това, че той крие нещо от партньора си. Гърлото е "вратата" за думите, което го прави една от най-уязвимите части на нашето тяло. 

Приятелско потупване по гърба

Приятел може да ви  потупа по гърба в знак на подкрепа и одобрение. Но е много съмнително, когато мъжът до теб избира лекото потупване пред силната прегръдка. Погледни истината в очите: с гаджето ти не сте съотборници, а влюбена двойка./jenata.blitz.bg

Коментирай