logo

Не симулирайте оргазъм – опасно е!

Не симулирайте оргазъм – опасно е!

Може да си мислите, че така няма да нараните човека до себе си, но жестоко грешите

Може би на всеки човек му се е налагало поне веднъж в живота си (а понякога и по-често) да симулира оргазъм. Безспорно при жените това лъжливо действие е много по-лесно за осъществяване.

Но когато става въпрос за секс нищо не е толкова лесно, колкото си мислите. Така например преди време от jenata.blitz.bg попаднахме на шокиращо откритие, което разкри, че има три вида мастурбация, но едната от тях е изключително опасна.

Сега обаче от jenata.blitz.bgg попаднахме и на друго странно откритие. Според него да симулираме оргазъм е много, много, много опасно.

„Не си мислете, че така ще преодолеете някакви натрупани проблеми във връзката си или пък, че така ще пощадите чувствата на половинката си! Не, проблемите ще станат много по-големи и неочаквани, ако симулирате оргазъм“, казва сексоложката д-р Екатерина Юшкевич.

„Честото симулиране на оргазъм може да навреди на семейните отношения и да доведе до конфликти във връзката“, уточни тя. Според нея омъжените жени симулират оргазъм по различни причини.

„Но резултатът винаги е един и същ: съпругата остава неудовлетворена, вътрешно има чувство на опустошение, докато мъжът живее с увереността, че всичко в леглото е наред. Нервното напрежение се натрупва с годините и води до всевъзможни претенции към съпруга й“, предупреди тя.

Сексолог твърди, че шест от десет жени не изпитват удоволствие от секса със съпруга си. „Въпреки това, според нея, си струва да се признае за това пред половинката си, но внимателно“, уточни тя.

„Не разпространявайте тази информация внезапно. Първо, изучете оргазмичността си “, посъветва специалистката.

Според д-р Юшкевич, за да опознае по-добре тялото си всяка жена трябва да изучите сама ерогенните си зони - например с помощта на различни секс играчки.

„Има практика на интимен самомасаж с ръце, който прави нервните окончания по-издръжливи, а оргазмите по-ярки и продължителни“, обясни тя.

„Изучавайте анатомията и изследвайте тялото си, така че мозъкът да разбере какво и къде иска да се случи, за да изпита тялото върховно секс удоволствие“, казва сексоложката и допълни: „Доброто кръвообращение в таза и гениталиите ще осигури по-голям приток на кръв и по-голяма възбуда. За да направите това, трябва редовно да правите самомасаж на влагалището и да тренирате мускулите на тазовото дъно“. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай