logo

Преди секс изпийте чаша вода и после…

Преди секс изпийте чаша вода и после…

Акушер-гинеколожка разкри каква хигиена трябва да спазваме преди, по време и след интимните ласки

България е в извънредно положение заради коронавируса. Всички експерти денонощно ни повтарят, че трябва да ограничим докосванията с другите. Но какво правим със секса? А когато сме се самоизолирали у дома времето, в което можем да се отдадем на интимни ласки с партньора се увеличава драстично.

Но как да правим секс така, че да сме защитени? Какво да направим преди, по време и след интимните ласки, за да спазим необходимата хигиена?

Отговорите на тези въпроси даде акушер-гинеколожката Олга Белокон.

Тя посочи няколко изключително важни стъпки, които задължително трябва да спазваме (и то не само заради коронавируса). По думите й е добре преди секс да изпием чаша вода.

Според експерта преди всеки сексуален контакт и двамата партньори трябва да измият добре ръцете си. В рамките на 15-30 минути след полов акт трябва пък да уринират - в противен случай има голям риск от получаване на инфекция на пикочните пътища.

Например, жените имат много къса уретра, поради анатомичната близост съдържанието на влагалището лесно може да влезе в нея. Рефлуксът на бактериите може да наруши баланса на флората и да намали броя на лактобацилите, които поддържат киселинната среда във влагалището и инхибират растежа на „лошите“ бактерии.

„Когато се опитвате да измиете вагината си, всъщност се излагате на по-висок риск от вагинит и помагате да нахлуят патогени“, алармира гинеколожката. 

Според лекарят влагалището може да се самопочисти след секс, дори ако спермата остава вътре.

По думите й преди и след полов акт трябва да изплакнете външните гениталии с течаща топла вода. Преди секс няма да е излишно да изпиете чаша вода - по-лесно ще изпразнете пикочния мехур след акта.

Експертът категорично заяви: „Секс играчките трябва да се обработват внимателно след всяка употреба. Те НЕ могат да бъдат споделяни с никого, тъй като могат да бъдат носители на болести, предавани по полов път“.

Оралният секс също трябва да бъде „сигурен“ и защитен. С него съществува риск от предаване на ХИВ, херпес, гонорея, сифилис, хламидия, хепатит А, В и хелминтни инвазии. Рискът се намалява, ако мъжът не еякулира в устата на жената.

Ако ще сменяте орален, анален и вагинален секс, то трябва да измиете секс играчките преди да ги „пъхнете“ на някое от изброените места. 

Според гинеколожката е изключително нежелателно да се промени аналният секс във вагинален, без да се спазват тези правила, тъй като флората на ректума не е предназначена за вагината.

„Винаги изисквайте партньор да бъде тестван за болести, предавки по полов път, преди да правите секс с него“, съветва доктор Олга Белокон.

„Винаги използвайте презерватив (или поне докато не сте напълно сигурни в партньора си и/или не сте от дълго време заедно). Това е единственото нещо, което може да ви защити от СПИН“, казва още гинеколожката. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

kabin40

kabin40 17.03.2020 12:16

И ако още имате мерак, пълен напред.

дядо Каракоч

дядо Каракоч 17.03.2020 12:18

Затуй се преминава на старата изпитана практика - ръкоблудство/за мъжете/и стимулиране на клитора за жените.

Бате Гойко

Бате Гойко 17.03.2020 16:38

Как ще пиеш вода преди секс,бе?!Нали ще ми се пикае,когато се захласна 1 час в клатене!

slavov

slavov 19.03.2020 1:44

Кой е тоя дето си мие ръцете от 15 до 30 минути? Това е пълна глупост!

Знаеща

Знаеща 19.03.2020 2:15

Боже,прости ми,ама и аз това се чудех,как правят секс влюбените? То ще е' един секс...Който е' имал смелост и го е' преживял истински ( любов + секс) ,трябва да е' доволен от уроците и преживяванията от ,които е' имал нужда.Как ли сега го правят?

Мирела

Мирела 19.03.2020 7:28

Секса не трябва да е за запознанство, както някой отвън го налагат в БГ.