logo

Секс коуч разкри причините за изчезването на интимността от връзките

Секс коуч разкри причините за изчезването на интимността от връзките

Етапът на попълване на семейството е много труден за почти всяка двойка, обясни експерт

Различни фактори, включително появата на деца, могат да доведат до изчезването на секса в дългосрочните връзки, казва Елена Кондрашева, секс треньор и директор на Центъра за семейно и сексуално образование Secrets.

Тя назова някои други често срещани причини за кризата в интимния живот.

Тези продукти помагат в борбата с лошия дъх

Етапът на попълване на семейството е много труден за почти всяка двойка, обясни Кондрашева.

Според нея през първите месеци от живота детето изисква много внимание, поради което младите родители практически нямат време за себе си. Също така липсата на сън или следродилната депресия при жените не допринасят за бурния интимен живот.

През този период е важно да разберете, че йерархията на здравото семейство е, когато вие сте на първо място, съпругът е на второ, а детето е на трето, но очевидно не на лидерска позиция.

Защо така? Защото детето ще порасне и при адекватен сценарий, когато навърши пълнолетие, ще напусне бащиния си дом, а мъжът ви ще остане. Ако променим тази йерархия, тогава получаваме майка, която е уморена и пренебрегната и зъл баща, непотърсен от собствената си жена.

Като друга възможна причина за изчезването на секса, тя посочи криза в отношенията. Поради натрупани оплаквания и чести кавги, партньорите емоционално, а впоследствие и физически, се отдалечават един от друг. Само честен и коректен диалог помежду им, както и семейната психотерапия, ще помогнат да се промени ситуацията.

С една мисионерска, под одеялото, „няма да стигнете далече“.

Първоначално може да ви хареса, но след това все пак искате разнообразие. Какво ще кажете за ролеви игри или секс играчки и изучаване на нови сексуални техники? В дългосрочна връзка не можете без експерименти и фантазии, в противен случай сексът ще се превърне в рутинно задължение.

Според Кондрашева различни проблеми при единия или двамата партньори могат да доведат до изчезване на секса. Това могат да бъдат финансови затруднения, влошаване на психическото и физическото здраве.

Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден

На фона на всякакви проблеми човек може да се оттегли сам със себе си и да се изолира от избрания с невидима стена. В този случай не е нужно да се опитвате насила да спасите партньора си. Най-доброто решение, смята секс-коучът, ще бъде честен диалог, в който ще бъде зададен въпросът: „Какво мога да направя за вас сега и как да се държа с вас?“

Коментирай

веракоча

веракоча 14.07.2023 13:25

На тоя коч да му имам амбразурата. Бая коч е яла

йхнйдтъйт

йхнйдтъйт 14.07.2023 15:06

Когато ви омръзне , истамбулската конвенция препоръчва секс със броненосец .