logo

Сексолог обясни какво е „италианската” любовна игра... или секс без оргазъм 18+

Сексолог обясни какво е „италианската” любовна игра... или секс без оргазъм 18+

Италианската дума carezza, според Чайлд, означава „да галиш“, метод, който включва фокусиране върху масажиране и галене на ерогенните зони

Италианската любовна игра е много интересен тип интимност. Любовната игра, наречена италианската дума carezza („carezza“), се свързва с ласки без оргазъм, обяснява сексологът Алис Чайлд. Тя говори за характеристиките на този тип интимност в интервю за Metro.

Италианската дума carezza, според Чайлд, означава „да галиш“, метод, който включва фокусиране върху масажиране и галене на ерогенните зони.

„Промяната на обичайните сексуални сценарии, които са станали предсказуеми и ориентирани към оргазъм, помага на двойките да останат свързани и също така повишава чувствителността и възбудата. Методът Carezza има за цел да направи оргазма по-слаб и се фокусира върху насладата от пътуването, а не върху предварително определена дестинация“, обясни тя.

Мъж прави тройка с приятел на жена си, а после...

Желанието за оргазъм лишава хората от удоволствието от секса. Когато човек мисли по-малко, той може да чувства повече, а игрите с различни чувства повишават чувствителността и водят до силни оргазми, като същевременно поддържат дълбока връзка между партньорите, сигурна е Алис. 

„Забавете и съзнателно върнете мислите си към докосване, дишане, движение, всичките пет сетива, които ви заземяват и свързват с вашия партньор“, посъветва тя.

Сексуален шок: Жена реши да участва в тройка и преживя най-големия си кошмар

Чрез практикуването на метода carezza, отбелязва Чайлд, е възможно да изпитате оргазъм дори по-рано от планираното, защото и двамата партньори не са стресирани от „задължението“ да свършат. По време на любовна игра тя посъветва да изучава както очевидните ерогенни зони на любимия - перинеума, пъпа, шията, долната част на гърба, ушите, ръцете, върховете на пръстите и вътрешната страна на бедрата - така и по-„нишовите“ - скалпа, областите под коленете, глезени, подмишници и китки.

Сексологът също така препоръча да стимулирате възможно най-много от тези зони с ръцете, устата и други части на тялото, за да изучавате по-добре партньора си.

По-рано 38-годишната американка Тони Лара призна, че сексуалният й живот е станал по-ярък, след като се отказа от алкохола. Жената каза, че винаги е пиела алкохол преди срещи, защото е била много нервна при мисълта за среща или интимна близост. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!