logo

Шокиращо изследване за интимните връзки и брака шокира целия свят 

Шокиращо изследване за интимните връзки и брака шокира целия свят 

Оказа се, че е вредно мъжете да се женят, а за жените е полезно да сменят партньорите си

Учени от Калифорнийския университет и Института за еволюционна антропология на Макс Планк отрекоха преобладаващото мнение, свързано с връзките и моногамията. 

Откритието им е толкова епохално, че направо преобръща представите за семейство и взаимоотношения.

Шокиращи разкрития за Джоли, Брад Пит и едно от децата им! СНИМКИ

Според тях е абсолютно противопоказно мъжете да се женят, даже направо вредно.

Но не само това. Антрополозите са категорични също така, че за „доброто“ на жените те чест тръбва да сменят партньорите си.

Неузнаваема: Жена отмъсти на бившия си за развода, превръщайки се в красавица СНИМКИ

Антролопозите са изследвали връзките на племеното Pimbweans, живеещо в Западна Танзания в продължение на 20 години. Там мъжете и жените получават пълна свобода в брака: всеки от партньорите може да отиде при другия, когато пожелае. Те нямат нито сватбени церемонии, нито процедури за развод.

По време на набюденията им се е появил изненадващ модел: онези жени, които са по-склонни да сменят съпрузите си имат повече здрави деца, отколкото тези, които са живеели със същия съпруг през целия си живот. 

Баба ми ми разкри най-голямата тайна на мъдрата жена, спасила стотици бракове

И още повече учени бяха поразени от друга статистика: мъжете, които са се женили много пъти, имат по-малко здрави деца от тези, които са били моногамни през целия си живот.

Що се отнася до жените, антрополозите предполагат, че нов брак им носи някои социални и икономически ползи - и това увеличава шансовете за благополучието на децата им. 

Каквото и да си говорим излиза, че изследването на антрополозите и научните им резултати разрушават еволюционните стереотипи, в които ние живеем. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай