logo

Скандално проучване: Сексуалната ни ориентация се променя след...

Скандално проучване: Сексуалната ни ориентация се променя след...

Оказа се, че не по време на тийнейджърските години, а много по-късно решаваме кой пол харесваме повече

Сега ще ви покажем една доста странна, а някои дори може да я приемат за шокираща, статистика. Според ново проучване сексуалната ориентация продължава да се променя след „пенсиониране” от юношеството и най-накрая се установява едва на 30-годишна възраст. 

Изследователите от САЩ стигнали до неочакваното заключение по доста труден и продължителен начин. 

Джендър дивотия: Актриса и актьор навлякоха един и същ тоалет! Шокиращи СНИМКИ

В резултат на проучването, те успяха да установят, че сексуалната ориентация продължава да се променя след напускане на тийнейджърските години и най-накрая се установява едва на 30-годишна възраст. 

Проучването включва повече от 12 хиляди души на възраст от 16 до 32 години. Участниците бяха изследвани няколко пъти, от 1995 до 2009 г. Бяха им зададени едни и същи въпроси за това кой ги привлича, какъв пол е настоящият им партньор и как се идентифицират.

Резултатите показват, че с течение на времето сексуалната ориентация може да се промени и най-накрая да се установи само в зряла възраст. В същото време жените са по-податливи на промени в предпочитанията си.

Елън Дедженеръс и Порша де Роси си взеха умопомрачителна къща за 27 милиона долара (СНИМКИ)

Така 67% от младите жени, участвали в експеримента, заявяват, че се придържат към традиционната ориентация, но в същото време имат интерес и към двата пола. Към тридесет години жените от тази група избират само мъже. Що се отнася до мъжете, по-голямата част от участниците в проучването идентифицират ориентацията си като хетеросексуална.

Според проучването учените са идентифицирали девет варианта на сексуална ориентация - „хетеросексуални”, „предимно хетеросексуални или би”, „по-скоро хомосексуални” и „минимално изразени” за мъжете и „хетеросексуални”, „предимно хетеросексуални”, „по-скоро бисексуални”, “ по-скоро хомосексуални ”и“ минимално изразени ”за жените.

Неотдавнашно проучване на Левада Център показва увеличение на толерантността към членовете на сексуалните малцинства - 47% от анкетираните подкрепят равните права за гейовете, лесбийките и т.н. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай