logo

Точки на удоволствие: 4 редки типа оргазъм

Точки на удоволствие: 4 редки типа оргазъм

Оргазмите според повечето хора са два вида – вагинален и клиторен. Всъщност обаче има много повече. 

Известно е, че различните части на тялото реагират различно на стимулиране и отговорът им винаги е индивидуален. Важно е да опознаем добре тялото си и да научим повече за реакциите му при различни стимулации, за да се разберем как да си докарваме максимално голямо удоволствие.

Клиторен

Класическият вариант. Статистиката показва, че повече от 80% от представителките на нежния пол се нуждаят от клиторна стимулация, за да достигнат до оргазъм. Това не е никак изненадващо – в този орган има повече от 8000 нервни окончания.

Оргазъм на G точката

Тази точка (ако въобще се вярва в нея) се намира на 3-5 сантиметра във влагалището на предната стена. Някои хора смятат, че не е трудно да се намери и усети, защото е по-плътна тъкан. Смята се, че тя може да бъде част от клитора, което пък обяснява защо тя е толкова чувствителна. За да се стимулира точно тази зона се препоръчват секс играчки със специална форма, както и доста интензивни движения и натиск.

Оргазъм на U точката

Това е още една мистична точка, намираща се на вхоа на уретрата. За някои тази зона е прекалено чувствителна. Трябва да се работи грижливо и винаги да е много влажно.

Оргазъм на А точката

Тази точка се нарича „ерогенна зона на предната дъга”. Намира се дълбоко във влагалището, на около 4-5 сантиметра по-дълбоко от G точката, пред шийката на матката. Не всички обаче са съгласни на такава стимулация. Счита се, че оргазмите в тази област са силни и обхващат цялото тяло, но малцина са в състояние да ги усетят./jenata.blitz.bg

Коментирай

БайПутка

БайПутка 25.05.2018 23:51

На Мая Манолова точката на оргазъм е дълбоко в гърлото, зад ларинкса!