Учени обявиха тъжна новина за секса и мъжете!

Учени обявиха тъжна новина за секса и мъжете!

Почти половината от представителите на силния пол плачат след полов акт

Появи се тъжна статистика за секса и мъжете. Тя е свързана не с мъжкото здраве, а с впечатленията от половия акт. Това са установили учени от Университета в Куинсланд. Те твърдят, че посттраматичният стрес след половия акт все повече поразява мъже на средна възраст.

По данни на изследователите, след като постигат оргазъм, мъжете изпитват разочарование от физическата близост с партньорката си. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Sex & Marital Therapy.

Според учените емоционалните прояви при мъжете, които могат дори да се разплачат след секс, са свързани не с дисфункцията на половите органи, а с психологични проблеми. Оказало се, че една голяма част от мъжете изпитвали раздразнение, разочарование или пък силен емоционален срив. 

Изследването обхваща анонимно допитване до 1200 мъже, които при отговор на въпросите честно си признали, че почти не изпитват удоволствие от половия контакт. Други пък твърдели, че са се почувствали използвани, а трети - объркани, защото партньорката не е отговорила на очакванията им. .

Психолозите са изяснили, че отрицателни емоции след секс са изпитвали поне 41% от мъжете. 

Основната причина за такива прояви може да произхождат от стреса на работа, емоционални сътресения, свързани с отношенията вътре в семейството или пък насилие, преживяно в детството, казват още учените. / jenata.blitz.bg

Коментирай

Аврора

Аврора 07.08.2018 9:39

От гледане на порно и журнали, от невярната представа за жените като манекенки-кукли, от инфантилизъм и неврози е цялата терагедия! Тия съвременни мъже хабер си нямат за живота и живите хора какво представляват - само кукли и "образи" от анимета са им в главите!

веселка христова

веселка христова 07.08.2018 9:51

Хайде, все мъжете били недоволни и незадоволени. Ами избирайте си по-внимателно партньорките. И още нещо , малко мъже изглеждат така, че като ги видим веднага се подм...

Мъж

Мъж 07.08.2018 9:54

Порното наистина оказва голяма вреда - от опит го казвам.

т.д.

т.д. 07.08.2018 10:06

това е за другите мъже

Дядо Каракоч

Дядо Каракоч 07.08.2018 10:27

Питали радио "Ереван"що е педераст? Радио"Ереван" отговорили - това е същество, което расте на педи.Като се вземе предвид откъде идва информацията, няма място за чудене.

Тъпчо Балкански

Тъпчо Балкански 08.08.2018 15:07

Ами като си избирате недорасли плачковци и мухълчета, че ако може и да сте им каки егати, да са като куклички напомнящи малкото ви братче, или Хари Потър, има да циврят тайничко юнаците, че реалното не било като виртуалното.

Тъпчо Балкански

Тъпчо Балкански 08.08.2018 15:09

Продължавайте да сте постоянно вътре в смартфоните и да се лиготите на маймуница с чат съкращения с пичовете де направо дрънкат! А пък ако искате нещо по-така, ориентирайте се към старата гвардия, дето е друга школа, ама ви се виждат "чичаци" и "педофили", щото така са ви надъхали.

тъпо

тъпо 04.01.2019 11:40

Не разбрах: ".....че посттраматичният стрес след половия акт все повече поразява мъже на средна възраст." Моля пояснете. Не всички сме учени като вас. Използвате думата учени, за да се опитате да правите всяка блудкава и ненужна новина интересна и да ви се чете.