Внимание, парите съсипват връзките и превръщат съпрузите в чудовища

Внимание, парите съсипват връзките и превръщат съпрузите в чудовища

Кариерното развитие и семейното благополучие не винаги вървят ръка за ръка

С течение на времето става все по-трудно да се поддържа интерес в една връзка и това до голяма степен се влияе от нивото на професионална удовлетвореност на партньорите. От jenata.blitz.bg разбрахме как разликата в професионалното развитие и печалбите могат да развалят брака/връзката между мъжа и жената.

Най-често срещаният пример е, когато жена и мъж започват връзка и двамата работят, а след това жената излиза в отпуск по майчинство и не се връща в офиса. Понякога самите дами предпочитат да отделят време за дома, понякога съпругът настоява за това, защото има достатъчно пари и кариерата му върви нагоре, а понякога има повторна бременност. 

Вярно е, че когато мъж се движи по кариерната стълбица, а жената седи у дома, във връзката настъпва разцепление.

„Мъжът ми мина трийсетака и комплексите му вече излязоха наяве. Започна да заглежда по-млади от него жени и да флиртува с колежките си. В началото на връзката ни се чувствах интересна, неуловима и напълно съвършен човек. Освен това имах много добра работа и той се гордееше с ме.

След това обаче излязох майчинство – спрях да получавам добрите пари, които взимах когато работех. Занемарих се покрай грижите за бебето и дома и той спря да ми обръща внимание“, споделя читателка на jenata.blitz.bg.

Обикновено кариерата може да бъде изградена до четиридесет годишнината на даден човек. Според 31% от служителите в една фирма, ако жената е склонна към това да гради кариера, максималната продължителност на нейния отпуск по майчинство не трябва да бъде повече от една година и половина.
„Докато работех, бяхме равнопоставени във връзката с мъжа ми. Имах кариера, висока заплата и голям отдел, който ръководех. Избрах семейство пред кариерата – не съжалявам, имам добро дете и мъжът ми се грижи за нас, но аз като човек се чувствам незавършена“, казва друга читателка на jenata.blitz.bg.

Обаче онези жени, които сами са избрали да бъдат домакини, казват, че поддържат интереса на мъжа си и собственото си удовлетворение като прибягват до различни хобита.

„Не можете да спрете развитието си в професионален план заради семейството. Не работя, но винаги вечер съм уморена. Винаги се хвърлям в някакви курсове, хобита, понякога на непълно работно време. Отдавам се на глупости, заблуждавам главата на съпруга си. Всичко тези фойерверки не позволява на мъжа ми да скучае с мен и да мисли, че не правя нищо освен да стоя у дома с децата“, споделя друга читателка на jenata.blitz.bg.

В много отношения жените, които се изповядаха пред jenata.blitz.bg, се съгласиха, че всичко зависи от характера на партньора им. Някои „съпрузите се гордеят с корави съпруги“, а някои се нуждаят от „домакиня“. Разбира се, по-добре е веднага да очертаете своите планове за живота. Но ако една жена вече е попаднала в ситуация, в която се чувства зле от затвора или изтощителния труд, е необходимо да поправи това.

„Съпругът ми смята, че съм скучна домакиня. Занимавала съм се само децата и готвенето, а не с него. Заплатата ми е малка, няма да стигнете далеч с нея, той постоянно ми напомня това и се чувствам унижена“, проплака друга читателка на jenata.blitz.bg.

Ситуациите, когато един партньор упреква другия, няма да бъдат разрешени сами. Ето защо, ако попаднете в трудна ситуация, по-добре е да потърсите помощ от психолог, ако разбира се преди това не успеете да се разберете помежду си с половинката. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!