logo

Внимание, видите ли жена с черна точка на ръката, звънкайте в полицията! (СНИМКИ)

Внимание, видите ли жена с черна точка на ръката, звънкайте в полицията! (СНИМКИ)

Историята тръгва от американската домакиня Дина, която се омъжва за свой съученик веднага след завършване на гимназията

Може би някога сте виждали такъм белег на ръката на жена, но не сте обръщали внимание? Не всеки би видял в такъв знак нещо особено или вик за помощ, а някои дори биха си помислили, че това е просто петно. И все пак, ако видите жена с такава черна, нарисувана точка на дланта, веднага подайте сигнал в полицията. 

Историята тръгва от американската домакиня Дина, която се омъжва за свой съученик веднага след завършване на гимназията. Докато съпругът й завършвал университета, тя родила момченце, след това и две момиченца. През цялото време седяла вкъщи и се занимавала с домакинството. 

Съпругът й Боб бил ревнив и не разрешавал на жена си да излиза от дома им без него. Тя не можела да отиде дори до магазина или детската градина. Съпругът й държал да спазва точно установен от него график. След пет години тежък брак Дина не издържала. Отишла без разрешението на съпруга си на среща на випуска. Когато се върнала вечерта у дома, бил първият побой. Скоро това се превърнало в нещо съвсем редовно. Ако допреди това оказвал психически тормоз, сега към него се прибавило и физическото насилие.

Изолацията на Дина била пълна - нямала мобилен телефон, можела да общува само с родителите по стационарния и й било забранено да ги кани без разрешението и присъствието на Боб у дома им. 

Тайната на дългия и щастлив брак се крие в...

Жената прекарала още две тежки години, когато й помогнала да се избави щастлива случайност. Бременна с поредното дете тя отишла в женската консултация заедно с мъжа си.

Лекарят я помолил да легне на кушетката и дръпнал завесата. Дина видяла на масата до себе си маркер и видяла в това шанс за спасение. Написала на ръката си: "Помогнете ми!" и показала дланта си на доктора, когато дошъл да я прегледа. 

Той се направил, че не е видял нищо и помолил съпрузите да го изчакат, след което се отдалечил. Пет минути по-късно се върнал заедно с двама полицаи. Пред тях Дина се разплакала и разказала за целия тежък тормоз, през който преминавала. 

Боб бил арестуван и получил забрана да се доближава до Дина и децата. Младата жена се преместила при родителите си и решила да помогне и на други като нея. 

Така й дошла идеята с черната точка. Тя публикувала историята си в социалната мрежа и призовала жени в нейното положение да рисуват точка на ръката си като знак, че са в опасност. Потребителите реагирали веднага и коментирали, че ще следят внимателно за този знак. 

За две години от началото на този експеримент били заведени над хиляди дела за домашно насилие само в САЩ. На някои жени с точка на ръцете помагали абсолютно непознати, а на други - техни близки, които научили за тази акция. 

Отчаяни жени дори публикували снимки на ръцете си в социалните мрежи, където потребители реагирали светкавично.  / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Vazbudeno_hui4e

Vazbudeno_hui4e 10.05.2019 13:35

Ще звънна във вашия сайт да си поръчам секси курва за ебане!

т554

т554 12.05.2019 0:22

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g