logo

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правете това след секс, иначе тежко ви!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правете това след секс, иначе тежко ви!

Всички сме наясно какво трябва да правим преди секс – да се изкъпем, как да се възбудим, да се запасим с презервативи и лубрикант. Не всички обаче сме наясно какво трябва да правим, след като палавите игри в леглото свършат.

Естествено, че и тук всичко е индивиуално – някои искат да се гушкат, други пък да спят. В действителност има няколко задължителни неща, които ще ви помогнат да поддържате вашето физическо и психическо здраве.

Сони Роджърс е сексолог и посланик на Американската асоциация за сексуално здраве. Според него е абсолютно необходимо да се уринира след сексуален акт. „Препоръчвам това да се прави най-напред. Така се прочистват „тръбите” и се измиват всички токсини и бактерии. След това е хубаво да си вземете душ с топла вода и използвате специален интимен сапун”, казва той и добавя, че така ще се предпазите от инфекции.

„Винаги мислете за тялото си и се грижете за него. Ако усетите, че сте прекалено чувствителни и усещате дразнение от възелин или презервативи, то много внимателно измийте влагалището си”, съветва Роджърс.

Смяна на бельото

Ако сте решили да изненадате половинката със секси бельо, то помнете – то не е направено за постоянно използване. Обикновено трябва да го махнете от себе си възможно най-скоро, защото е изработено от синтетични материали и е вредно да бъде носено дълго време. Хубаво е след интимни ласки да сложите обикновени памучни бикини. Памукът не предизвиква алергии и не дразни нежните области на кожата ви.

Прегръдка

От университета в Торотно проведоха експеримент, при който интервюираха 335 участници (138 мъже и 197 жени). Въпросите към тях са били свързани с това, доколко са доволни от връзката си. Експертите са опитали да открият кои са факторите, които влияят най-много на сексуалния живот. Оказва се, че възбудата и дори и самият полов акт не влияят така, както прегръдката след палуване. Двойките, които прекарват повече време в обятията си след мърсуване, целуват се и се галят, са много по-доволни от сексуалния си живот от тези, които бързо-бързо заспиват.

По време на прегръдка се освобождава хормонът окситоцин, който създава усещане за интимност и единство.

Пийте вода

След бурни и страстни ласки е редно да пиете поне една чаша вода, за да се подкрепите. Освен това благодарение на нея много по-бързо ще използвате тоалетната по малка нужда.

Похапване

Понякога хората се чувстват буквално освирепели от глад след секс, защото по време на любовните игри се горят много калории. Това обаче не значи, че трябва да завършите вечерта с хамбургер и майонеза. По-добре пийте зелен чай или си направете заедно омлет. Работата в екип дори би ви сплотила.

Направете си взаимно комплименти

След секс нивото на окситоцин в кравта е много високо. Възползвайте се и направете още по-приятни емоциите на партньора. Кажете му колко добре се е представил и колко хубаво ви е било преди минути. Може да докоснете ръцете му или просто да го целунете. Важно е да говорите често един с друг за сексуалния ви живот и това, което изпитвате и харесвате по време на такъв контакт.

Проверете презерватива

Наясно сте, че никое средство не осигурява 100% защита. Кондомите не са изключение. След секс е добре да се уверите, че презервативът е невредим, а ако не е така, то преминете към незабавни действия./jenata.blitz.bg

Коментирай

galinа

galinа 20.05.2018 12:31

Бахти и статията :) Тук всичко е бош лаф

ДОН ПЕДРО

ДОН ПЕДРО 21.05.2018 18:01

ПРИ АНАЛЕН СЕКС ЗАЩО ДА ПРОВЕРЯВАМЕ ПРЕЗЕРВАТИВА ДАЛИ Е НЕВРЕДИМ, ВСЕ ТАЯ! АЗ И БЕЗ ТОВА ГО ПРАВЯ С ТРИ ПРЕЗЕРВАТИВА ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ.

Дядо Божко

Дядо Божко 21.05.2018 21:12

Аз пък имам голям мерак да шибам едновременно Сашо Нереза, Драгалевския Ай Дук и Стефан Крълежа отзат,с кол по гърбините,за здраве и берекет.