logo

10 продукта, които имат безкраен срок на годност СНИМКИ

10 продукта, които имат безкраен срок на годност СНИМКИ

Оказа се, че има неща, които никога не се влошават и са годни за употреба в продължение на много години

Яденето на храни, които са с изтекъл срок на годност, може да бъде опасно. Но има храни, които се съхраняват за неопределено дълго време.

Оказа се, че има продукти, които никога не се влошават и са годни за употреба в продължение на много години.

Затова сега от jenata.blitz.bg ще ви разкрием кои са десетте продукта, които имат безкраен срок на годност.

Ето ги и тях:

Захар
Бяла, кафява или дори пудра захар трае дълго време, особено в херметически затворена кутия. Захарта не поддържа растежа на бактериите, тъй като се изсушава лесно.

Соев сос

Соевият сос може да се използва до 3 години, дори и от отворена бутилка. Срокът на годност на соевия сос варира в зависимост от неговото качество, температура на съхранение и метод за неговата обработка.

Бял оцетПоради високата си киселинност оцетът може да се съхранява неограничено дълго време. Но все пак е по-добре да го държите в оригиналната си опаковка и на тъмно, хладно място.

Сух бобСъхраняването на сушени зърна за дълго време може да промени външния им вид, но те все още могат да се консумират. Сушеният боб и други зърна са годни за консумация за около 30 години.

Мляко на прахМлякото се влошава бързо, но млякото на прах, ако се съхранява правилно, запазва своята хранителна стойност за много дълго време.

СолСолта е минерал, така че винаги ще остане свеж. Въпреки това, йодираната сол се съхранява само за 1 година. Когато йодът се изпарява, солта губи доброто си качество на храната.

МедБлагодарение на специалния ензим на пчелите, бактериите не могат да растат в мед. Може да се съхранява завинаги. Особено в херметичен контейнер без контакт с вода и влага. Археолозите са открили в египетските пирамиди мед, който е на 2.5-3 хиляди години. А най-старият мед е намерен в Грузия, неговата възраст е 5500 години. И продуктът е подходящ за консумация от човека.

ОризОризът може да се съхранява в стъклени буркани или пластмасови контейнери при температура от +4.5 ° C до 30 години, без да се губи вкус, вкус или хранителна стойност. Кафявият ориз съдържа натурални масла, така че може да припадне малко по-рано.

Кленов сиропКленов сироп в запечатана бутилка може да се съхранява завинаги, а на открито - няколко години, ако го държите в хладилника.

Силен алкохолАлкохолните напитки, като ракия, ром, водка и уиски, нямат срок на годност, ако се съхраняват на тъмно, хладно място. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!