5 прости рецепти за арменски ястия

5 прости рецепти за арменски ястия

Тази кухня е известна със своето разнообразие от вкусове

Има един въпрос, който всеки човек задава почти ежедневно на себе си или на близките си. А именно: „Какво ще ядем?“.

Е, изборът е огромен, но понякога именно това го прави толкова труден.

Заради това от jenata.blitz.bg многократно сме споделяли какви ли не рецепти – от традиционни български ястия, през деликатеси от различни страни, до манджи с доста странни продукти.

Но сега от jenata.blitz.bg ще наблегнем на арменската кухня. Тя е известна със своето разнообразие от вкусове. 

Комбинацията от пресни съставки, уникални подправки и традиционни методи на готвене прави арменската кухня наистина уникална. 

Сега от jenata.blitz.bg ще споделим пет прости рецепти за национални ястия на Армения.

Ето няколко рецепти за арменски ястия:

Пита

Лавашът е традиционен арменски хляб, който лесно може да се приготви у дома. За целта ще са ви необходими брашно, вода, сол и олио. 

Печете тънки кръгли сладки във фурната до златисто кафяво. Този пита хляб е чудесно допълнение към всеки обяд.

Долма

Долмата се състои от мляно месо, увито в гроздови или зелеви листа. За да го приготвите ще ви трябва кайма, ориз, гроздови листа, доматен сос и подправки. 

Каймата се увива в листа и се пече на пара или във фурна до готовност. Това ястие със сигурност ще се хареса на цялото семейство.

Хаш

Това е ястие, която много напомня на българската шкембе чорба. Хаш е ястие от говеждо или агнешко със зеленчуци. 

За да го приготвите ще ви трябва месо, картофи, моркови, лук, подправки и билки. 

Задушете месото и зеленчуците в тенджера, докато омекнат, след което сервирайте с гарнитура от пресен зелен лук. Резултатът ще бъде страхотна вечеря за гости.

Толма

Толмата се приготвя от кайма, ориз и зеленчуци. Толма използва чушки, патладжани или домати като естествена обвивка. 

Напълнете зеленчуците с кайма и ориз, на пара или във фурна до готовност. Толма е готов!

Хачапури

Хачапури се състои от тънък слой тесто, напълнен със сирене и запечен във фурната. За да го приготвите ще ви трябва брашно, вода, мая, сол и сирене. 

Изпечете хачапури до златисто кафяво и след това се насладете на топлия и ароматен продукт от брашно./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай