Кой не обича да похапва нещо с месце? Е, най-вероятно само веганите! Но всички знаем, че за да бъде ястието с месо вкусно, то трябва не само да изберете прясно парче мръвка, но и правилно да я приготвите.
Честно казано, ако месото е приготвено правилно, тогава всяко парче ще бъде меко, крехко и сочно.
Има няколко тайни, които ще ви помогнат да постигнете идеала в готвенето на пържено месо. Златните стъпки в приготвянето на перфектното печено месо са точно пет.
Ето и петте златни правила за приготвянето на перфектното пържено месо:
- Преди самото готвене изсушете месото с хартиена или платнена кърпа. Така то по-бързо ще придобие златиста коричка при пърженето/печенето. А освен това няма да пуска излишна вода по време на приготвянето.
- Необходимо е да запържите месото в добре загрят тиган с дебело и незалепващо дъно (освен ако, разбира се, не използвате скарата/барбекюто.
- Ако използвате размразено месо, не го солете преди готвене: ще стане жилаво. Обикновено се препоръчва да се соли месото в края на готвенето.
- Разтворете малко захар във вода и с тази течност намажете месото преди да го пържите. Така върху него ще се образува хрупкава златиста коричка.
- Намажете пържолите с горчица или смес от растително масло и оцет и го оставете да се маринова за 1-2 часа. Така месото гарантирано ще стане меко и крехко. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!