Ако обичате агнешко и обикновено го приготвяте на фурната, днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да опитате нещо ново и не по-малко вкусно. За целта, обаче, ще се нуждаете от уред за готвене на пара.
Приготвено по този начин, ястието ще стане изключително вкусно. И много подходящо за приближаващите великденски празници.
Сервирайте месото с кускус, приготвен на пара, или с цветни зеленчуци на скара. Гарантираме ви, че блюдото ще се превърне в черешката на празничната трапеза!
Списък с продукти:
1 бр. предна плешка от младо агнешко с част от ребрата (около 2,5 кг.)
голяма щипка шафран
70 гр. краве масло
Агнешко по стара френска рецепта - истинска наслада за сетивата
голяма връзка магданоз
2 стръка млад праз
морска сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте шафрана с 2 супени лъжици вряла вода за 10 минути.
Почистете внимателно месото от излишната мазнина, оставяйки много тънък слой.
Разтопете маслото, смесете го с шафрана, солта и черния пипер. С получената смес намажете месото от всички страни.
Изплакнете праза и го разрежете наполовина. Поставете накълцания магданоза и праза в уреда за готвене. Върху тях сложете месото.
Свекърва ми издаде тайната за сочно агнешко, всички у дома го обожават
Затворете уреда много плътно (отстрани може да го увиете с фолио). Гответе около час и половина, докато месото не започне лесно да се отделя от кокала. Ако е нужно, доливайте вода.
Ястието се сервира горещо. Да ви е сладко!
Между другото, месото, приготвено в уред за готвене на пара, винаги става много вкусно, но, за съжаление, е доста бледо на вид. Затова, ако искате малко да го "украсите", може да го запържите леко преди готвене или пък след като е напълно сварено. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!