Българите винаги сме готови да опитаме нещо ново. Това важи за всички области и аспекти от живота, но също така и ястията, които похапваме.
За щастие имаме възможността да опитаме всякаква международна кухня, но сякаш винаги си оставаме леко традиционалисти. Така например едни от любимите храни на всички българи си остават баницата и мекиците.
Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg разкрихме тайната на перфектните банички, а също така и как да приготвим страхотни мекици, които стават само за пет минути.
Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за една доста нестандартна рецепта за банички. Чували ли сте за баничка от филийки? Е, трябва да знаете, че това е уникално бърза и вкусна закуска за цялото семейство.
Необходими продукти:
Филийки хляб
Яйца – 3 бр.
Прясно мляко – 300 мл.
Кашкавал – 200 гр.
Салам – 200 гр.
Сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с прясното мляко добавяме малко сол. Потапяме филийките. Нареждаме ги в тавичка, която е покрина с хартия за печене.
Върху филийките нареждаме кашкавал, отгоре салам и отново ред филийки, които потапяме в сместа от яйца и прясно мляко.
И така отново кашкавал и салам и трети ред филийки. Накрая слагаме настърган кашкавал и поръсваме с риган.
Печем в предварително загрята фурна на 200° за 25 мин. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!