logo

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

Цялата тайна е в маринатата, която се приготвя много бързо, но прави месцето сочно и много крехко

Ще споделим с вас една много вкусна, но в същото време много проста рецепта за мариноване на пилешки бутчета. Тя винаги е полезна, когато не искате да стоите дълго време пред печката или просто сте притиснати от обстоятелствата. 

Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Може да мариновате бутчетата сутрин, а вечер просто да ги изпържите или изпечете във фурната. 

Цялата тайна е в маринатата, която се приготвя много бързо, но прави месцето сочно, вкусно и много крехко.

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Продукти:
6 бр. пилешки бутчета
100 мл. соев сос
2 бр. лук
1 ч.л. смлян червен пипер
(чесън по желание)

Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути

Приготвяне:

1. Нарежете лука на не много ситно.


2. Измийте бутчетата, подсушете ги с хартиена кърпа и ги прехвърлете при лъка. Добавете чаената лъжичка червен пипер и разбъркайте. Ако искате може да минете чесън през преса и да сложите 1 скилидка.


3. Изсипете соевия сос в купата и разбъркайте добре всичко. След това го приберете в хладилника, но го разбърквайте периодично през първия половин час, за да може месото да се маринова добре.

4. Изсипете малко олио в тигана и поставете месото (опитайте се да изчистите лука от него). Пържете от едната страна до златисто кафява коричка, после обърнете.

Намалете огъня и покрийте тигана с капак. След 20 минути махнете капака и дозапържете месото на умерен огън до получаване на коричка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай