logo

Бившият готвач на Елизабет II шокиращо: Когато хване банана и трябва да го яде тя… (СНИМКИ)

Бившият готвач на Елизабет II шокиращо: Когато хване банана и трябва да го яде тя… (СНИМКИ)

Определено британското кралско семейство винаги е предизвиквало интерес сред хората. Техните навици, привички и ежедневни дейности са толкова интересни, че всеки с интерес очаква да се появи някоя пикантерия за тях.

Въпреки, че по-рано днес от jenata.blitz.bg ви разкрихме какви странности изплуваха от последните семейни снимки на британското кралско семейство, то сега е ред да обърнем вниманието си и към „главата” на фамилията, а именно кралица Елизабет II.

На всички ни е ясно, че тя не е обикновена и каквото и да прави, то го прави с „кралски маниери”.

Шокиращо: От 1993 г. Кралица Eлизабет II прави нещо, което никой не бе забелязал, а се навира в очите на всички (СНИМКИ)

Сега обаче бившият готвач на кралицата на Великобритания - Дарън Макграйд, реши да направи разкрития за това какво яде и какво не Елизабет II.

Шокиращо обаче се оказа какво прави тя щом „хване” банана. Начинът, по който кралицата яде този плод е повече от изненадващ и гарантирано никога не сте си помисляли, че подобно нещо може да се случи.

„Не може да си представите кралицата да обели и набързо да изяде банана, нали? Тя винаги е казвала, че не може да направи това, защото ще изглежда като „огладняла маймуна”. Затова си има и специален начин, по който тя го яде”, споделя 92-годишният бивш готвач на Бъкингамския дворец.

„Ритуалът на кралицата, когато ще яде банан е следният: с нож тя отрязва горната и горната част на плода, който е положен в чиния пред нея. След това (отново с нож) разцепва кората му по дължина. После го накълцва на малки парчета и чинно, примерно и кралски с виличка си боцва парче по парче”, разкри бившият кралски готвач в книгата си „Яденето на кралете”.

Това обаче не е единствената странност на кралицата що се касае за ядене.

„На нея й е забранено да яде макаронени и картофени изделия, както и черупчести риби. За това си има съвсем проста причина. Тези храни могат да предизвикат хранително отравяне, а Елизабет II се пази зорко и по кралски”, споделя още Дарън Макграйд.

Той допълва и, че кралицата не обичала да яде нишестени храни, както и „модифицирани” зеленчуци, които са извън сезона. Елизабет II предпочитала повече нискомаслени ястия като пиле и риба на скара.

И любезно, тя обръщаше внимание на обществеността, докато обядваше преди кралски ангажимент.

„Тя често се среща с хора. Именно затова чесънът и лукът са сведени до минимум в менюто й. А и тя не ги харесва. Но има един човек, който понякога се противи на правилата на кралицата - нейният съпруг принц Филип. Кралицата мрази чесъна, а той пък му е голям фен. В нейните ястия не слагаме чесън или лук, но принц Филип винаги държи да има поне чесън в яденето му (ако ястието го позволява). Разбира се той си позволява тези претенции само когато кралицата не е покрай него. Все пак не е толкова безразсъдно смел човек, че да се опълчи на кралица Елизабет II и още по-зле – да й мирише на чесън”, шеговито разкрива 92-годишният бивш кралски готвач. / jenata.blitz.bg

 

Коментирай

шегаджията

шегаджията 17.11.2018 19:50

Браво Блиц, направихте ново откритие в зоологията: "черупчести риби". Това, че на английски се казва shellfish, не означава, че на български се превежда буквално.

Илиев

Илиев 17.11.2018 19:55

Според мен и двете снимки на които кралицата държи банан са фотомонтаж!!!!!!При това доста нескопосен!

дядо Гочо

дядо Гочо 17.11.2018 22:51

"Черупчесите риби" са миди, а Блица са охлюви.

Добрутро

Добрутро 18.11.2018 13:54

Според мен това си е единственият вариант за ядене на банан

Не съм от придворните

Не съм от придворните 18.11.2018 18:57

Знае кралицата кое как да прави, щом доживя почти до сто години. А кой знай каква тигрица е още и в леглото. Е, разбира се не с този призрак до нея. Гот сейв дъ куин

мив

мив 23.11.2018 8:13

тя вече си има в къщата една огладняла маймуна. малката дрога я докара.

Черупчести риби

Черупчести риби 08.05.2020 5:54

Тръца пръца