logo

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

Сладка, нежна, вкусна и топяща се в устата – това е чудната френска пържена филийка. Този тост е прекрасна закуска, която ще зарадва цялото ви семейство.

Пръстите ще си оближете с тази феноменално вкусна закуска, която става за минутка

Покрай коледното преяждане всеки се чувства гузно и иска да понамали приема на тежка храна. Тези филийки са невероятен избор, ако се чувствате гузни след сериозно преяждане.

Всички полудяха по супер вкусния „горещ” сандвич 

Не само това – най-хубавото на тази рецепта е, че става за нула време и така няма да губите излишно време в готвене.

Но какви продукти са ви необходими, както и как става приготвянето на този френски тост ще научите на jenata.blitz.bg

Необходими продукти:
Филийки хляб
Яйца – 2 броя
Захар (или по-добре пудра захар) – 2 супени лъжици
Прясно мляко – 200 грама
Канела – една шипка
Индийско орехче – една чаена лъжичка
Масло – за пърженето

Няма по-вкусно и лесно за приготвяне ястие като сандвича „Voila”

Начин на приготвяне:
Изсипете всички съставки в по-голяма купа. Разбъркайте всички съставки добре. 

Разтопете маслото в нагорещен тиган.

Потопете филийките хляб в получената смес и ги оставете за известно време, за да попият от сместа, докато маслото се загрее.

Запържете хлебчетата в горещо масло от двете страни до получаване на златиста коричка. 

Това е! Както ви обещахме – бързо, лесно, че и много вкусно.

Приятен апетит от jenata.blitz.bg
 

Коментирай

Жена от село

Жена от село 30.12.2018 10:34

Защо пък френска? Аз съм на 60 и баба ми ги правеше ?Но не беше французойка , а от Видинско?!

sharko

sharko 30.12.2018 11:45

ФРАНЦУЗИТЕ СА ОТКРАДНАЛИ РЕЦЕПТАТА НА БЕДНЯКА БЪЛГАРИН ИЗВЕСТНА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПРАБАБА МИ. ТОВА Е БЕДНЯШКА РЕЦЕПТА. НЕ Е ФРЕНСКА!

Аврора

Аврора 30.12.2018 14:46

Индийското орехче трябва да бъде една щипка, а канелата може и лъжичка! Иначе прекарвате празниците в банята след такава закуска! ))) Иначе не е зле - и моята баба-македонка ни глезеше с тия филийки, смяташе ги за фамилна рецепта ... ))))

Глупости

Глупости 30.12.2018 19:58

Аз съм на 70г, от Варна и майка ми ги правеше. Наричаше ги "Джиджи папа".

Мая от Рая

Мая от Рая 30.12.2018 20:08

Точно така- да намалим тежката храна с... пържени филии в краве масло?! Ееех...

Ман40

Ман40 31.12.2018 0:01

Варненско "Джи-джи-папА" - пражени филийки - сух хляб или козунак!

taka e

taka e 31.12.2018 23:14

ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2AVv6QM

Siya

Siya 06.01.2019 1:19

Оффф, и тук ли безкрайните реклами на средства за отслабване? Има ли някой още да им се връзва?

шопендар

шопендар 06.01.2019 9:29

пържете ги с мас за да разберете какво е истинска пържена филийка,и колкото е по сух хляба ,толкова по вкусни стават.