По стара традиция на почти всички важни семейни събирания, а и не само, на трапезата присъства т. нар. салата „Снежанка“. Ако обаче се питате коя е оригиналната рецепта за салата Снежанка, то следва да ви отговорим, че…няма такава.
Едно е важно – щом крайният резултат ви харесва, не се придържайте към оригинални рецепти.
Това е една от малкото салати, която позволяват да бъдат приготвени както с кисели краставички, така и с пресни. Пресните зеленчуци, както и сами можете да предположите, са по-актуални за летните месеци, докато киселите краставички са характерни за зимата.
Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще споделим с вас една много интересна рецепта, която всеки път се получава изумително добре. Съветваме ви да си набавите продуктите и още сега да запретнете ръкави и зарадвате всички у дома с вкусна салата Снежанка с пресни краставички.
Ето и с какви продукти е нужно да разполагате:
• 2 броя средно големи краставици;
• 500 грама цедено кисело мляко;
• 1/3 връзка копър;
• 3 с.л. смлени орехи;
• 2-3 скилидки чесън;
• 2 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Най-напред се заемете с измиването на краставиците и почистването им от обелките. След това преминете към рязането на зеленчука на малки кубчета. Можете и да не белите краставиците и така те ще са по-стегнати в салатата. Ако обаче не сте привърженици на обелките им, направете го. Крайният вкус няма да се промени.
Копърът също се реже на ситно, а скилидките чесън се пресоват. Всичко това поставете в голяма купа, добавете цеденото кисело мляко, зехтина и орехите и разбъркайте много добре, така че всички съставки да се смесят.
Тази салата се приготвя за броени минути. Всяка една домакиня, независимо колко добра кулинарка е, може да се справи с приготовлението на вкусната и обичана от всеки салата Снежанка. Задължително съхранявайте в хладилник! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!