logo

Диетолог: Яжте плода на младостта - върши чудеса!

Диетолог: Яжте плода на младостта - върши чудеса!

Консумацията на ананас подобрява състоянието на костите, косата, зъбите и ноктите 

„Ананасът е плодът на младостта и красотата“, категоричен е диетологът Наталия Пугачева. Употребата му помага да се подобри състоянието на костите, косата, зъбите, ноктите и да се поддържа тяхното здраве за дълго време.

Това се случва с тялото ви, ако ядете ананас всеки ден

Според експерта редовното включване на ананас в менюто ще помогне да всеки човек да стане по-хубав и по-млади- това се улеснява от съдържанието му на минерали, които оказват значително влияние върху параметрите на външния вид.

Цял живот сме допускали сериозна грешка, свързана с ананаса! (ВИДЕО)
 
„В сравнение с други продукти, той има по-високо ниво на манган и силиций, които ефективно подпомагат процесите на регенерация, обновяване на клетките и тъканите на тялото“, каза Пугачева.

„Манганът също участва в синтеза на инсулин, като помага за нормализиране на нивата на глюкозата в кръвта. Силицият е от съществено значение за здравите кости, зъби, нокти и коса. 

Освен всички ананасът има и противовъзпалителни свойства“, казва диетологът.

Освен това плодовете съдържат ензима бромелаин и киселини, които имат благоприятен ефект върху работата на храносмилането и червата - това спомага за подобряване не само на цялостното здраве, но и на външния вид, излекува кожата и я прави визуално по-млада.

Специалистът поясни: дневната норма на ананас трябва да бъде около 200 грама или 200 милилитра сок. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай