Домакините са луди по тази топ разядка по гръцки и определено има защо

Крайният резултат е толкова неустоим, че със сигурност всички ще питат за рецептата и ще ви споменават само с добро  

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/domakinite-sa-ludi-po-tazi-top-razyadka-po-grcki-i-opredeleno-ima-zashho Jenata.blitz.bg
Домакините са луди по тази топ разядка по гръцки и определено има защо

Домакините си имат нова любима разядка и определено има защо, пише 7kefa.com! 

Това предястие в гръцки стил е изключително вкусно, приготвя се бързо и е идеално за гости. Тайната му се крие в сиренето фета и в спанака, който се добавя към смляното пилешко месо. 

Крайният резултат е толкова неустоим, че със сигурност всички ще питат за рецептата и ще ви споменават само с добро. 

Списък с продукти:

1 супена лъжица зехтин
1 глава лук
4-5 скилидки чесън (нарязани на ситно)

2 пакета замразен спанак (размразен)
пакет фета сирене (натрошено)
половин килограм смляно пиле

Изненадайте гостите си с тази невероятно вкусна и лесна разядка СНИМКА/ВИДЕО

2 супени лъжици гръцко кисело мляко,
1 краставица (обелена и нарязана на ситно)
копър

сок от половин лимон
сол, черен пипер, кимион и кориандър на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете лука и чесъна в купа. Изстискайте напълно течността от спанака. Спанакът се пасира и се добавя към чесъна и лука. Добавете фетата, каймата, подправките и зехтина. Смесете месото със зеленчуците и фетата и оформете 18-20 топчета.

Застелете тава с хартия за печене. Подредете топките и печете за 10-12 минути – до златистокафяво.

Тайната на перфектната картофена салата, ядеш и ревеш

За да направите вкусния сос към предястието, в блендера сложете киселото мляко, чесъна, краставицата, копъра, лимоновия сок, кимиона, кориандъра и малко сол и пасирайте добре.  

Поднесете пилешките топчета с клечки за зъби и сложете от соса до тях. Добър апетит!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай