Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно фъстъчено масло, споделя кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
Не останах особено впечатлена от филия с такова. Прибавено към ястие обаче е една приятна изненада за небцето. Тази фъстъчена паста, наречена масло заради високото си съдържание на масленост, съдържа и протеини и фибри - и това я прави уникална.
Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)
Въобще от фъстъченото масло има много ползи, но нека не са обект на тази статия. А сега да готвим. Ще ви покажа рецептата за чудно пилешко месце, което ще стане толкова крехко и вкусно, че направо ще се топи в устата и всичките ви близки ще се влюбят в него.
Продукти за около 2 порции:
350 гр пилешко месо (бонфиле, гърди)
150 гр камби (пипер)
1-2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук - бялата част
2-3 с.л доматено пюре
черен млян пипер
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 кисела краставичка
1 с.л фъстъчено масло
олио,сол
Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!
Приготвяне:
Нарязваме пилешкото на дълги ивички и запържвaме до златисто в малко мазнина. Най-често готвя със зехтин, но тук използвах олио от гроздови семена. Цената му е близка до тази на качествен зехтин, но не предава неговия вкус.
Изваждаме пилешките жулиенчета от съда и прибавяме камбата, нарязани на тънки, дълги ивици.
Невероятната история на кюфтето
Добавяме и нарязани лук и чесън. Бъркаме докато започнат да омекват.
Наливаме водичката, доматеното пюре, черен млян пипер, сол, фъстъченото масло и пилешкото месо. Варим докато ястието леко започне да се сгъстява. Малко преди да е готово добавяме нарязаната кисела краставичка.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!