Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата

Всички в дома ви ще се влюбят в тази рецепта

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/domakinya-izdade-taynata-za-nay-krekhkoto-pileshko-mestse-topi-se-v-ustata Jenata.blitz.bg
Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата

Като повечето хора до преди години само бях чувала от "американските филми" как мажат наляво - надясно фъстъчено масло, споделя кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.

Не останах особено впечатлена от филия с такова. Прибавено към ястие обаче е една приятна изненада за небцето. Тази фъстъчена паста, наречена масло заради високото си съдържание на масленост, съдържа и протеини и фибри - и това я прави уникална.

Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)

Въобще от фъстъченото масло има много ползи, но нека не са обект на тази статия. А сега да готвим. Ще ви покажа рецептата за чудно пилешко месце, което ще стане толкова крехко и вкусно, че направо ще се топи в устата и всичките ви близки ще се влюбят в него.

Продукти за около 2 порции:

350 гр пилешко месо (бонфиле, гърди)
150 гр камби (пипер)
1-2 скилидки чесън
1 стрък зелен лук - бялата част
2-3 с.л доматено пюре
черен млян пипер
1 и 1/2 ч.ч. вода
1 кисела краставичка
1 с.л фъстъчено масло
олио,сол

Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!

Приготвяне:

Нарязваме пилешкото на дълги ивички и запържвaме до златисто в малко мазнина. Най-често готвя със зехтин, но тук използвах олио от гроздови семена. Цената му е близка до тази на качествен зехтин, но не предава неговия вкус.

Изваждаме пилешките жулиенчета от съда и прибавяме камбата, нарязани на тънки, дълги ивици.

Невероятната история на кюфтето

Добавяме и нарязани лук и чесън. Бъркаме докато започнат да омекват.

Наливаме водичката, доматеното пюре, черен млян пипер, сол, фъстъченото масло и пилешкото месо. Варим докато ястието леко започне да се сгъстява. Малко преди да е готово добавяме нарязаната кисела краставичка.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
4 Коментара
taka e
преди 5 години

Секси фигура за 15 дни Този метод за отслабване е ХИТ в Европа! Това е лесно.http://bit.ly/2kqNpXz

Откажи
taka e
преди 5 години

Секси фигура за 15 дни Този метод за отслабване е ХИТ в Европа! Това е лесно.http://bit.ly/2kqNpXz

Откажи
Иво
преди 5 години

Престанете да пържите в тоя зехтин - при висока температура става токсичен, използвайте го само в салати. Слънчогледовото олио е най-подходящо за високотемпературна обработка, колкото и старомодно да им се струва на някои хора!

Откажи
гост
преди 5 години

колкото и странно да ти се струва най добре е да пържите в свинска мас а за сл.олио мани ,мани ....а на всичкото отгоре най много да се изгорите и от водата в него

Откажи