Ето кой е кексът, който винаги се получава

Ето кой е кексът, който винаги се получава

Той не става сух и спихнал, а всеки път се изяжда за минути

Кексът се смята за един от най-лесните сладкиши, но често резултатът е „сух” или „спихнал”. Все пак много домакини, а и членовете на семейството, обичат да похават този сладкиш за закуска, обяд, просто ей така и изобщо по всяко време.

Именно заради това от jenata.blitz.bg ще споделим една чудна рецепта за кекс, който изобщо не е обикновен.

Интересното при него е, че винаги се получава и няма нужда от преглъщане с айрян, защото не става сух…

Необходими продукти:

4 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно
½ чаена чаша олио
1 кофичка кисело мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
1 равна чаена лъжичка сода
1-2 супени лъжици какао
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта в голяма купа. След това прибавете киселото мляко, в което предварително сте сложили содата и разбъркайте пак. Добавете олиото и ванилията, и отново разбъркайте добре сместа. 

След това на малки части добавете брашното, което е смесено с бакпулвера, като не спирайте да бъркате до получаване на гладка смес. 

Отделете част от нея в отделен съд и я оцветете с какаото. Ако формата ви за кекс го изисква -намажете я с олио и поръсете с малко брашно. 

Изсипете на дъното половината от неоцветената смес, след което отгоре "рисувайте" с какаовата смес, като за целта използвайте лъжица. Отгоре изсипете останалата половина от неоцветената смес, уточнява "Монитор".  

Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Проверявайте дали е изпечен с клечка за зъби. Кексът е готов, когато по клечката не остават трохи.

След като изстине поръсете с пудра захар. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай