logo

Ей такива мекици, които стават само за 5 минути, никога не сте яли! (СНИМКИ)

Ей такива мекици, които стават само за 5 минути, никога не сте яли! (СНИМКИ)

Със сигурност всеки е чувал, че закуската е най-важното хранен от деня. Но какво да хапнем? Това е вечният въпрос, който измъчва всеки.

Пръстите ще си оближете с тази феноменално вкусна закуска, която става за минутка

Ако и вие се чудите какво да закусите, което да е хем вкусно, хем лесно, то сега от jenata.blitz.bg ще ви предложим страхотна рецепта.

Всички полудяха по супер вкусния „горещ” сандвич 

Преди време ви разкрихме как да си направите страхотни френски пържени филийки, но сега ще се върнем към по-българските рецепти. А именно нещо тестено, със сиренце и месце. Най-интересното е, че те доста приличат на мекици с плънка, но се казва "Торта от сирене".

Няма по-вкусно и лесно за приготвяне ястие като сандвича „Voila”

Предлагаме ви страхотна рецепта за тортата, която е перфектната закуска. А най-хубавото при нея е, че буквално става за пет минути.

Необходими продукти:
Кефир - 1 бутилка;
Сол – 1/2 ч. л;
Захар - 1/2 ч. л;
Сода - 1/2 ч. л;
Твърдо сирене (настъргано) – една голяма бучка;
Шунка (наденица или какъвто колбас и месо харесвате, но трябва да е настърган или нарязан на ситно) – 1 купчина, която да е с големината на сиренето.
Пшенично брашно - 2 ч.ч.

Начин на приготвяне:
В голяма купа или дълбока чиния изсипете кефира, а към него добавете солта, захарта и содата. След това разбъркайте добре.

Добавете сирене и брашното. Отново разбъркайте добре.

Полученото тесто се разделя на топчици, който се оформят като малки палачинки, върху които се слага пълнежът от шунка (колбас/месо).

Можете да поставите и различен вид сирене, също става много вкусно. Тук може да развихрите вашата фантазия!

„Залепете” ръбчетата на пълнените тестени палачинки.

Нагрейте тиган с малко мазнина и запържете до златисто от двете страни.

И това е – вкусно, лесно и бързо.

Добър апетит от jenata.blitz.bg

Коментирай

Аврора

Аврора 04.01.2019 9:41

За 5 мин може само да се забърка тестото. За пърженето - още половин час, или повече ... И добре, ако неостанат сурови отвътре ... Иначе кефир има във всеки магазин, дааааа! (киселото мляко е нещо съвсем друго!)

Да бе да

Да бе да 04.01.2019 21:00

Много ме умиляват преводачите на Блиц. Превеждат от руски така, че се чудиш дали не използват преводачката на Гугъл. За традиционния български кефир ще премълчим. Но ме терзаят силни съмнения, че не става дума за твърдо сирене, а за кашкавал (на руски - сыр).

******

****** 06.01.2019 1:54

да ви е.. м.....!!!

Petia

Petia 10.01.2019 1:09

Dali smardish na parjeno posle v rabotata, a ????a predi tova v metroto???

Petia

Petia 10.01.2019 1:12

Dali smardish na parjeno posle v rabotata, a ????a predi tova v metroto???