Кой не обича събота и неделя - двата дни от седмицата, в които можем да се отърсим от сивото ежедневие, да се позабавляваме с близки и приятели и най-важното - да се развихрим в кухнята.
Днес от jenata.blitz.bg ще споделим един по-здравословен прочит на добре познатите пържени филийки.
Такива мекици, които стават само за 5 минути, никога не сте яли! СНИМКИ
Тайната на рецептата е, че не се изисква и капка мазнина, а резултатът е повече от впечатляващ - филийка, която съчетава идеалното количество хрупкавост, но и сочност.
В допълнение с обилното количество кашкавал и шунка, тази "фалшива" закуска ще се превърне в една от любимите на цялото семейство.
Необходими продукти:
хляб, наразян на филии
3 яйца
250 мл прясно мляко
250 грама кашкавал
250 грама шунка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с прясното мляко и добавете малко сол. Потопете филийките в сместа както правите с пържените филийки. Наредете ги в тава, която е покрита с хартия за печене.
Вкусна и лесна закуска за 2 минути, всички полудяха по нея
Върху филийките наредете кашкавал, отгоре колбас и отново ред филийки, които потапяме в сместа от яйца и прясно мляко.
Редувайте, докато изхабите продуктите или напълните тавичката. Накрая настържете кашкавал.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!