Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата

Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/izdadoha-taynata-recepta-za-krehko-i-vkusno-agneshko-koeto-se-topi-v-ustata Jenata.blitz.bg
Издадоха тайната: Рецепта за крехко и вкусно агнешко, което се топи в устата

"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на агнешко месо, защото ние не можем да се сетим за такъв! Да ви е сладко!"

Гергьовденска класика: Агнешко, което ухае на спомени и традиция

Великден вече може да е зад гърба ни, но Гергьовден все още не е минал. За празника по традиция се хапва агнешко месце, но понякога приготвянето му може да се окаже истинско предизвикателство. 

Именно заради това решихме да ви разкрием тайната на крехкото и вкусно агнешко. То буквално ще се топи в устата, а за целта трябва само да следвате няколко прости стъпки. Гарантираме ви, че всички у дома ще останат очаровани и ще оберете овациите за шедьовъра си. 

Необходими продукти:

- агнешко месо - 1.5 кг

- ориз - 1 ч.ч.

- растително масло - 3 с.л.

- лапад - 1 връзка /около 300 г/

- зелен лук - 1 връзка

- моркови - 1 бр.

- сухи чушки - 1 червена

- джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух

- черен пипер - 1 с.л. на зърна

- дафинов лист - 2 бр.

- бахар - 2 зърна

- чесън - 3 скилидки

- сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин.

Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът.

Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка.

Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин.

Източник: gotvach.bg.

Горещи

Коментирай