Изпуснали сте страшно много, ако не сте опитвали тази вкусотия с тиквички

Уникално и леко ястие с нежно сосче, подходящо както за всеки ден, така и за празничната ви трапеза

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/izpusnali-ste-strashno-mnogo-ako-ne-ste-opitvali-tazi-vkusotiya-s-tikvichki Jenata.blitz.bg
Изпуснали сте страшно много, ако не сте опитвали тази вкусотия с тиквички

Всяка уважаваща себе си домакиня знае поне една рецепта за вкусно ястие от тиквички, с което да поглези любимите си хора. За тази обаче малцина са чували. 

Попаднах на нея съвсем случайно, в един френски сайт. Приготвих ястието и то мигом се превърна в любимото на цялото ми семейство.

Тази вкусна и лесна за приготвяне гозба от млади тиквички с нежно сосче е подходяща както за всеки ден, така и за празничната ви трапеза.

Необходими продукти:

6 бр. млади тиквички (не много големи)

За пълнежа:

600 гр. кайма 
60 гр. пармезан 
1 суп. лъжица ситно нарязан магданоз  
1 яйце
1 филийка бял хляб 

За кремообразния сос:

75 гр. краве масло 
1 глава лук  
3 суп. лъжици брашно 
400 мл. прясно мляко  

За поръсване:

60 гр. пармезан 
60 гр. галета  

Начин на приготвяне: 

Измийте тиквичките и отрежете краищата им. Нарежете ги на дебели колелца, които не трябва да надвишават височината на стената на съда, в който ще печете ястието. В зависимост от размера на тиквичките, колелцата могат да бъдат от 4 до 6 броя.

Сервирах това необичайно ястие от патладжан на гостите и ги оставих без думи!

Издълбайте внимателно сърцевината им. Можете да го направите с помощта на специална формичка за сладки или с обикновена чаша.

В последнее время часто готовлю что-то из кабачков: мясная запеканка стала любимой

Сърцевината нарежете на дребно и смесете с каймата. Добавете пармезана, хляба, яйцето и магданоза. Поръсете със сол, черен пипер и добавете малко индийско орехче.

Вкусна и здравословна закуска за по-малко от 5 минути - ще си оближете пръстите!

Разбъркайте всичко много добре. 

В последнее время часто готовлю что-то из кабачков: мясная запеканка стала любимой

Напълнете издълбаните тиквички с плънката. Поставете ги върху намаслена форма, която трябва да е с диаметър 25 см.

В последнее время часто готовлю что-то из кабачков: мясная запеканка стала любимой

Време е за соса. Нарежете една глава лук на много ситно. Разтопете маслото в малка тенджерка. Към него прибавете лука, млякото и брашното. 

Задължително поне веднъж в живота трябва да опитате от тази сочна пица с тиквички и сирена (СНИМКИ)

Разбъркайте добре, за да няма бучки и оставете на слаб огън. Не спирайте да бъркате, докато не започне да ври. Получения сос подправете със сол и черен пипер. 

В последнее время часто готовлю что-то из кабачков: мясная запеканка стала любимой

Изсипете соса при тиквичките. Поръсете с пармезан и галета и поставете във фурната, загрята до 180 градуса. Печете 35 минути до златисто кафяво.

Заради тази хрупкава вкусотия всички вкъщи промениха отношението си към морковите

Ястието е готово! Можете да сервирате направо във формата за печене. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай