Как да разпознаете лошото месо още в магазина

Как да разпознаете лошото месо още в магазина

Опитайте се да разгледате продукта отблизо

Не винаги е лесно да се разграничи добрият продукт от лошия, особено когато производителите се опитват да насочат вниманието на клиента от съдържанието към опаковката, доколкото е възможно. Тя често пречи на задълбоченото разглеждане на месото и избора на най -доброто парче.

Представяме ви няколко основни фактора, с които човек лесно може да различи прясното месо от застоялото.

Диетолог посочи храните, които е добре да ядем преди лягане

Опитайте се да разгледате отблизо месото. Ако условията за съхранение са нарушени, тогава върху месото се появява плака или слуз.

Прясното говеждо месо ще бъде умерено червено на цвят, така че няма нужда да търсите парче с ярко червен цвят - определено няма такива неща в природата. Прясното телешко ще има естествен розово-червен цвят, говеждото ще има тъмночервен цвят. Мастните слоеве трябва да са с добър бял цвят. Свинското трябва да е бледо розово на цвят. Парче прясно месо ще бъде малко по-леко от застояло парче.

За месо, което не е първа свежест, например говеждо, част от парчето ще има червеникав оттенък, а другата част ще има сиви петна.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Не забравяйте също, че повърхността на прясното месо не може да бъде мокра и блестяща, тя има така наречената сушилна кора. Донасяйки такова парче вкъщи и отваряйки опаковката, можете да се уверите сами. Докосвайки добро парче, можете да забележите, че ръката ви ще остане почти суха, а тактилното месо трябва да е еластично. Натискайки го с пръст, вижте, че вдлъбнатината бързо изчезва - това е друг добър знак.

Не на последно място определено е миризмата. Често няма начин да се оцени месото по този параметър в магазина, но можете да го направите у дома, преди готвене.

Добро парче не може да мирише отблъскващо; миризмата на месо трябва да ви накара да искате да го приготвите още сега. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Христанка Христова

Христанка Христова 27.11.2023 14:00

А има ли магазин, верига, която да придава прясно месо? Ако има къде е, че да си купим от там.

Marta

Marta 27.11.2023 20:40

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpa), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема----- http://gg.gg/blumag

Луд

Луд 28.11.2023 6:42

Мириса трябва да грабва сетивата и да те кара да се разтрепериш и с мерак да я изпапкаш.

hexagonal

hexagonal 28.11.2023 12:41

Как да го помиришеш през опаковката, абе, най- добре си карай на постно, да ти е мирна главата...!!!

Мими

Мими 29.11.2023 7:58

Има- при Кирето на Македония! Също и при чифлик Ливади- ма там не е за теб ТинчеЙЙЙ!

Nina

Nina 29.11.2023 10:42

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение----- https://tyny.to/shemoro