Картофките стават 3 пъти по-вкусни, приготвите ли ги по този начин

Вече няма начин да ги направя различно, всички у дома ги обожават така

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/kartofkite-stavat-3-pti-po-vkusni-prigotvite-li-gi-po-tozi-nacin Jenata.blitz.bg
Картофките стават 3 пъти по-вкусни, приготвите ли ги по този начин

Ястието е семпло и изключително апетитно, Често искате пържени картофи – ароматни, със златиста коричка.

Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно

От една страна е много просто – хвърлете картофи в тиган, запържете, посолете и сервирайте. Но можете обаче да го направите много по-интересно.

Ето една невероятна рецепта.

Съставки:

4-5 средни картофа
200-300 г гъби
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
пресни зеленчуци

Начин на приготвяне:

Нарежете големи картофи на едри, но не дълги парчета. Сложете в съд, залейте с вода, добавете малко сол.

Слагаме съда на огъня. Гответе 5 минути, или докато омекнат отвътре (отвън трябва да остане твърдо).

Накълцайте лука. Нарежете гъбите. Накълцайте чесъна, пише 7kefa.com.

Загрейте олиото в тиган на среден огън. Добавете лука, запържете 3-5 минути до прозрачност. Добавете гъбите, запържете до златисто.

Добавете чесън, запържете за 1-2 минути, докато ароматизира.

Сварените картофи се отцеждат от водата. Добавете в тигана с гъбите и лука. Разбъркайте, за да се разпределят равномерно съставките.

Сол пипер. Запържете още 5-7 минути до златисто кафяво. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай