Какво си представяте когато чуете Жадната монахиня? Или пък Пияната монахиня?
Е, въображението няма граници, но със сигурност не се досещате за това, за което ще поговорим от jenata.blitz.bg.
И така – какво е Жадната монахиня.. позната още като Пияната монахиня? Сладкиш! Да, точно така!
При това не какъв да е сладкиш, а такъв, който кара всеки, който го е пробвал, да си оближе пръстите.
Знайте освен това, че това е класически десерт.
Необходими продукти за Жадната монахиня:
250 г захар
250 г брашно
6 яйца
За сиропа:
300 мл вода
25 г какао
150 г захар
100 г масло
Начин на приготвяне на Жадната монахиня:
Разбийте всички съставки за блата с миксер. Изсипете в намаслена и набрашнена тавичка. Печете в предварително загрята на 180°C фурна, докато клечка за зъби излезе суха, когато прободете блата.
Извадете сладкиша и го надупчете възможно най-плътно. Колкото повече дупки, толкова по-шарен ще стане.
С този бананов десерт семейството ви ще ви мисли за гуру в кухнята
Пригответе глазурата, като смесите водата, захарта, какаото, маслото и ги сложите на котлона да врят, докато захарта се разтопи.
Залейте сладкиша с тази глазура и оставете да попие хубаво, след което нарежете.
Тази прекрасен сладкиш ще ви накара да си оближете пръстите. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!