Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота си в тези 33 години без магданозени кюфтенца.", пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата
Всъщност, след като ги споделих, няколко приятелки ги направиха и казаха, че не им са се получили съвсем същите на вид. Но просто трябва да имате предвид, че всяка зеления пуска различно количество вода, зависи и от сиренето. Яйцето може леко да варира в грамажа. Така че всичко е ориентировъчно и бъдете готови за импровизации.
Ползвала съм 3 едри връзки магданоз. Избирате такива с повече листа и стеблата не се ползват. Като се наситни с нож, количеството е около 1 купичка за супа.
Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!
Продукти:
3 връзки пресен магданоз
Около 200 гр. сирене,
едно яйце,
1 с. л. брашно,
две щипки индийско орехче,
млян черен пипер,
1/2 к. л. чесън на прах
добавих и 2 к. л. майорана
Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)
Приготвяне:
Разбъркваме всички съставки добре в купа и оставяме за около 10 минути.
Подготвяме тигана с мазнина за пържене.
Навлажняваме длани с вода и оформяме кюфтенцата. Овалвам ги в смес от пшенично + царевично брашно.
Предпочетох да ги изпържа, но може и на хартия за печене, поляти с малко мазнина и във фурната. Но е ясно, че стават доста по-сухи тогава.
Тези кюфтенца си отиват много добре с чеснов сос, подходящи за парти храна, основно ястие или гарнитура.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!