Коледни бисквитки, в които всички у дома се влюбиха СНИМКИ

Коледни бисквитки, в които всички у дома се влюбиха СНИМКИ

Освен, че са много вкусни и добре изглеждащи те могат да послужат и за оригинална празнична украса

„Меки и в същото време хрупкави бисквитки с кремообразен вкус и аромат на ванилия, украсени с глазура, които традиционно се приготвят в нашето семейство за Коледа и Нова година, създават такова празнично настроение, че всички у дома са влюбени в тях“, така започна писмо на читателка на jenata.blitz.bg, в което тя сподели уникална рецепта за изключително вкусни и оригинални коледни бисквити.

„Невъзможно е да не похапвате постоянно от тях! Невероятни са!

Едно от най-хубавите им преимущества е, че тестото се прави буквално за 10 минути, много е удобно да се меси вечер и да се пече на следващия ден. 

Бисквитките са сладки и мекички, а щом ги украся стават феноменални“, допълва жената, която изпрати рецептата за тях на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Тя допълва, че освен всичко украсените коледни бисквити стават и за идеално празнично украшение.

Необходими продукти за коледни бисквитки:
Масло – 250 гр
Пудра захар (130 гр за тесто + 260 гр за глазура) - 390 гр
Яйце - 1 бр
Сол - 1/4 ч.л.
Ванилия (в шушулки) - 1/2 бр
Брашно (може и пшенично)- 500 гр
Яйчен белтък (за глазура) - 2 броя
Лимонов сок (за глазура) - 1 ч.л.
Оцветител за храна  - 1/4 ч.л.
Мляко - 2 ч.л.

Начин на приготвяне на коледни бисквитки с масло:
Смесете маслото, пудрата захар, яйцето, солта, ванилова шушулка и брашното с миксер на висока скорост за две минути.

Оформете топката с ръце (няма нужда от месене).

По-добре е да се увие в найлоново фолио и да се съхранява в хладилник за една нощ (но не по-малко от три часа).

Нарежете тестото на няколко части (докато работите с едната част е хубаво останалите топчици да са на студено в хладилника).

Разточете тестото с дебелина 0,5 см (основното е тестото да не се нагрява).

Изрежете фигурките (ако ги използвате за украса на коледната елха или за някакво друго празнично украшение, то трябва да направите дупки за панделките – може да ги изрежете с помощна на обикновена сламка) и ги сложете върху лист за печене, поставен в тавичка.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 минути.

За глазурата разбийте 2 белтъка, но да не са много „бухнали“.

Добавете 1 ч.ч. лимонов сок. Постепенно добавете 1 с.л. л. пудра захар (само 260 грама), като продължавате да разбива на ниска скорост с миксера.

„По желание боядисвайте глазурата в различни цветове с помощта на оцветители (аз използвах всички цветове) и прехвърлете сместа в кулинарна торбичка или обикновен найлонов плик, на който е един от ъглите изрежете малка дупчица“, съветва читателката на jenata.blitz.bg.

„За да ви е по-лесно да украсите бисквитките, то по-добре първо очертайте контурите им и след това ги запълнете с глазурата“, допълва тя.

Ако има нужда и искате по-гладка текстура, то добавете малко мляко, за да разредите глазурата.

Когато глазуратае полуизсъхнала (бързо изсъхва) може да добавите различни вкусни пръчици за украса.

„Това е всичко! Лесно е и е забавно да приготвите тези коледни бисквитки. Без значение дали ще ги хапвате или ще ги използвате за празнична украса си заслужава да ги приготвите. У дома всички ги обожават“, сподели читателката на jenata.blitz.bg, която пожела весели и вкусни пасници на всички. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай