В китайската платформа за блогове WeChat потребител публикува статия, в която изброява десетте най-отвратителни ястия в света.
Рейтингът, който е публикуван в платформата, включва ястия от страни като Италия, Шотландия, Индонезия и Франция.
Как да разпознаете лошото месо още в магазина
На десета позиция авторът на „гадния“ списък постави ястие от Исландия - „хаукарл“. Това е месо от специален вид акула, което се заравя в пясъка, суши се няколко месеца и едва след това се яде. Тази сложна процедура за "готвене" се обяснява с факта, че прясното месо от тази акула е изключително токсично. В завършен вид обаче не е по -добре, защото мирише на карбамид.
На девето място е хагис - шотландско ястие, което се приготвя в агнешки стомах.
Авторът на върха даде осмото място на сушени прилепи "паника" - това ястие често се приготвя в Индонезия.
Диетолог посочи храните, които е добре да ядем преди лягане
Следват малийски дуриан, угандийски скакалци, италианско сирене с живи ларви и френски гълъби.
За "десерт" авторът остави първите три.
Заслуженото трето място бе дадено на свинската кръвна баница, която хората обичат да пекат в Тайван - оризът се накисва в кръв, а след това се пържи и потапя в различни сосове.
Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство
Втората позиция беше отредена на тинктурите на змии от Виетнам, а първото, най -„отвратително“ място зае ястието „балут“, което си заслужава да бъде разказано по -подробно.
"Балут" представлява обикновени патешки яйца, чиято "мерзост" се крие във факта, че за готвене се държат почти двадесет дни, така че вътре да отлежи ембрион с пера и скелет. Само тогава ястието може да се консумира./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!