Купувам хляб и го пълня с кашкавалче и... Всички вкъщи са във възторг

Купувам хляб и го пълня с кашкавалче и... Всички вкъщи са във възторг

Дори и най-големият новак в кухнята може да се справи с приготвянето му, защото то е лесно като детска игра

В тежки и трудни времена хлябът винаги е бил основният продукт, който е присъствал на трапезата. Много хора смятат, че не си ли ял хляб, няма да станеш сит от масата. 

Този продукт може да се консумира не само като допълнение към основните ястия. Оказва се, че дори можете да  го напълните.

Пълненият хляб по италианска рецепта е чудесно допълнение към супи и ястия от макаронени изделия. Подходящи е и за салати от пресни зеленчуци. Може да се сервира и на празничната трапеза заедно с плато сирене и вино.

Пръстите да си оближеш с тези вкусни макарони с месце и зеленчуци

Дори и най-големият новак в кухнята може да се справи с приготвянето му, защото то е лесно като детска игра. И най-важното - не отнема много време. А крайният резултат е наистина впечатляващ! 

Ето и списъка с необходимите продукти, за да си приготвите това вкусно италианско изкушение: 

2 супени лъжици зехтин 
около 350 гр. настърган кашкавал или твърдо сирене 
1 бял хляб  

Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди

половин чаша краве масло 
3 скилидки чесън 
3 супени лъжици магданоз 

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 180 градуса. Разтопете маслото и го смесете с нарязания на ситно пресен магданоз.

Добавете зехтина и счукания чесън и разбъркайте всичко много добре.  

Нарежете хляба по диагонал, първо от едната, а после от другата страна, като внимавате да не разрежете и долната коричка. Трябва да се получат кубчета. 

С помощта на лъжица между квадратчетата налейте по малко от сместа с маслото. След това запълнете дупките с кашкавала.

Още от малка мама ми приготвяше този винен кебап от "Библията" й, сега всички ми искат рецептата

Завийте хляба във фолио за печене и сложете във фурната за около 15 минути. 

След като времето изтече, го извадете от фурната и махнете фолиото. Дайте му 10-ина минутки, за да може кашкавалчето да се разтопи добре. 

Вкусното пълнено хлебче е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай