Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя като брокер във фирма за недвижими имоти. Обичам всичко, свързано с творчество и креативност. Изобщо всичко, в което човек може да вложи малко от себе си и своята лична палитра от емоции, виждания и разбирания, обяснява кулинарката Кремена на страницата на сайта hera.bg.

Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)

Обичам да готвя, когато в нас е спокойно, тихо и няма кой да ме дърпа за престилката. Рядко се случва, така че гледам в повечето случаи да забъркам нещичко аламинутно. Днес успях много повече, че и вкусно стана, благодарение на майка ми, която направи всичко по силите си, за да занимава дъщеря ми и да има този вид ястието ми.

Мусака със спанак и ориз

Продукти:

1 ч. ч. ориз
4-5 стръкчета пресен лук
(може да се сложи по-малко и да се добави малко стар лук)
Спанак - 1 връзка (може и повече)
1 домат или 150-200 мл. домат от консерва
сол, черен пипер и олио на вкус

За заливката:
2-3 яйца
1 кофичка кис. мляко (400 гр)

Уникална хрупкава торта! Готова е за 2 минути, а вкусът й...

Приготовление:

В тиган слагаме олио. След като загрее, прибавяме лука за 1 минутка.

Изливаме половин чаена чаша вода и добавяме спанака и ориза.

Бъркаме постоянно и след като се запари и омекне спанакът и оризът побелее, слагаме домата, като разбъркваме още за 1-2 минути.

Сваляме от котлона и прехвърляме в тавичка за печене.

Прибавяме 2 чаени чаши вода, сол и черен или бял пипер на вкус.

Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Печем на 200 градуса, докато оризът стане готов ( водата трябва да изври почти докрай).

За заливката:

Разбиваме яйцата, смесваме ги с киселото мляко и слагаме съвсем малко сол.
 

Изливаме я върху вече изпечения ориз и допичаме на същите градуси, но с вентилатор или на 220 градуса без.

Най-вкусният десерт, с който няма да натрупаме излишни килца покрай празниците

След като се зачерви, изваждаме мусаката. Може да се яде топла или студена, също така може да се гарнира с кисело мляко.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай