Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/mayka-mi-pokaza-unikalna-retsepta-za-musaka-vsichki-vkshchi-poludyakha-po-neya-snimki Jenata.blitz.bg
Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя като брокер във фирма за недвижими имоти. Обичам всичко, свързано с творчество и креативност. Изобщо всичко, в което човек може да вложи малко от себе си и своята лична палитра от емоции, виждания и разбирания, обяснява кулинарката Кремена на страницата на сайта hera.bg.

Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)

Обичам да готвя, когато в нас е спокойно, тихо и няма кой да ме дърпа за престилката. Рядко се случва, така че гледам в повечето случаи да забъркам нещичко аламинутно. Днес успях много повече, че и вкусно стана, благодарение на майка ми, която направи всичко по силите си, за да занимава дъщеря ми и да има този вид ястието ми.

Мусака със спанак и ориз

Продукти:

1 ч. ч. ориз
4-5 стръкчета пресен лук
(може да се сложи по-малко и да се добави малко стар лук)
Спанак - 1 връзка (може и повече)
1 домат или 150-200 мл. домат от консерва
сол, черен пипер и олио на вкус

За заливката:
2-3 яйца
1 кофичка кис. мляко (400 гр)

Уникална хрупкава торта! Готова е за 2 минути, а вкусът й...

Приготовление:

В тиган слагаме олио. След като загрее, прибавяме лука за 1 минутка.

Изливаме половин чаена чаша вода и добавяме спанака и ориза.

Бъркаме постоянно и след като се запари и омекне спанакът и оризът побелее, слагаме домата, като разбъркваме още за 1-2 минути.

Сваляме от котлона и прехвърляме в тавичка за печене.

Прибавяме 2 чаени чаши вода, сол и черен или бял пипер на вкус.

Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Печем на 200 градуса, докато оризът стане готов ( водата трябва да изври почти докрай).

За заливката:

Разбиваме яйцата, смесваме ги с киселото мляко и слагаме съвсем малко сол.
 

Изливаме я върху вече изпечения ориз и допичаме на същите градуси, но с вентилатор или на 220 градуса без.

Най-вкусният десерт, с който няма да натрупаме излишни килца покрай празниците

След като се зачерви, изваждаме мусаката. Може да се яде топла или студена, също така може да се гарнира с кисело мляко.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай