Майстор готвач изброи грешките при приготвянето на кюфтета

Оказа се, че някои от съставките, които слагаме, "убиват" вкуса на месото.

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/maystor-gotvach-izbroi-greshkite-pri-prigotvyaneto-na-kyufteta Jenata.blitz.bg
Майстор готвач изброи грешките при приготвянето на кюфтета

Смешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Днес ще ви представим кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложим на тяхно място.

Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.

Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.

Опасно за живота! Защо да не варим яйцата над 10 минути

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
68 Коментара
Дани
преди 4 години

Кебапче... кюфте... сирене по шопски, шопска салата.... това са традиции, съхранени във времето! Предавани от поколение на поколение... така че предайте много поздрави на " топ кулинара"

Откажи
ВКСЩГ
преди 4 години

МНОГО СТЕ ПРОСТИ...

Откажи
Аве Аз
преди 4 години

Е, то вече това не е кюфте а "нещо някакво такова".

Откажи
Скарата и тигана
преди 4 години

Ама много прости в началото няма никакъв смисъл с лука с хляб яйце и лук е най доброто кюфте чубрица черен пипер сол и малко червен пипер Тея тука не знаят какво пишат

Откажи
bitcoin
преди 4 години

Е не тотално сте зле! Кой пишман готвач питахте или просто решихте че сте много наясно с кулинарията?!

Откажи
Чуфте
преди 4 години

Това не е българско кюфте по скоро е сръбския му вариант

Откажи
Иво
преди 4 години

Тиквички, моркови и картофи? Алооо, нали кюфтета щяхме да правим, каква е тая мусака?! А със зелето направо ме разсмяхте! Една от тайните на хубавото кюфте е лукът! Другата тайна (за пържени кюфтета) е панировка с яйце. Така се запазват вкусовете и са по-сочни!

Откажи
без кайма стават ОЩЕ ПО ВКУСНИ
преди 4 години

.

Откажи
Давид
преди 4 години

Тоя не е никакъв готвач, като ли майстор...

Откажи
Tarantula
преди 4 години

Абе,що не забъркате говна вместо кайма...

Откажи
Тино
преди 4 години

Ако сложиш зеле в кюфтетата , при пържене ще станат черни като въглен ! Не знам тоя майстор точно на какво е майстор , може да е фаянсаджия !

Откажи
Без лук НЕ СТАВА
преди 4 години

Пържено кюфте,печено кюфте,кюфтета по цариградски......и т.н. За кои по-точно пишете, защото всички са различни в приготвянето? МАЙ НЕ ВИ Е МНОГО ЯСНО "МАСТЕРИ"

Откажи
Стоян
преди 4 години

Вие сте педерасти , абсолютно всички , без никакви изключения ! Да ви сера в устите гнусни ! (Отнася се за тези , който са писали статията за кюфтетата !!!!

Откажи
zombi
преди 4 години

Това е най-тъпата статия която съм чел.

Откажи
Maleeee
преди 4 години

Чер пипер кимион лук чубрица. и най голямата тайна е малко бира

Откажи
Trucha
преди 4 години

Тоя не може да готви,именно хляба и яйцето и лука правят българското кюфте другото се нарича бургери

Откажи
common
преди 4 години

Отворкото за кюфтетата има много здраве от арменския поп...

Откажи
Сашо
преди 4 години

Абе вие в Блиц всичките ли сте ненормални? Няма ли поне един нормален?

Откажи
Иванчо Мераклията
преди 4 години

От Лука камата става мека и пластична и добива приятен вкус, съчетани с 0.5 гр на килаграм лют червен пипер и кимион и малко черен пипер и магданоз стават прекрасни дори и да прибавите хляб и яйце

Откажи
Диди
преди 4 години

Опитайте се да изпечете или изпържите кюфте без яйце и ще ядете раздробена кайма. Кой пишман готвач го каза това?

Откажи
Дегустатор
преди 4 години

Този кулинар е пълен кретен

Откажи
victor
преди 4 години

goUUUUema PROSTOTIA !!!!!!!!!1

Откажи
Боби
преди 4 години

Кюфтета със зеле,моркови, тиквички, тоя е луд за връзване.Аз да ви кажа един секрет за хубави кюфтета.....С хляб,яйца,лук и чубрица.След като омесите каймата,ако имате сили(да не я излапате веднага) я оставете в хладилника за един ден и тогава ги правете.

Откажи
Сетгей
преди 4 години

Тоя не е добре. Да вземе да си скъса майсторското свидетелство! Ама и вие не сте добре. Да публикувате такива глупости.

Откажи
бай Ставри
преди 4 години

Черен и червен пипер,лук -пресен или стар,чубрица,кимион в каймата,която се замесва с червено вино.24 часа втасване в хладилника,1 час преди печене (пържене) каймата на стайна температура и....добър апетит!А по публикуваната рецепта,такова кюфте и уличен помияр няма да яде!

Откажи
Дона
преди 4 години

Този готвач да си върне дипломата

Откажи
Дона
преди 4 години

Готвачът да си върне дипломата

Откажи
Някой от някъде си
преди 4 години

Яжте си помията.Някви кулинарни инвалиди, ще ми дават акъл..що не си ебете майката

Откажи
Гост
преди 4 години

Ние сме Българи и ще си спазваме и традициите завещани ни от великите ни предци. Нация с богата култура, която такива като вас се опитват да унищожат. Хайде стига вече, спрете се. Досаждате. Яжте си вие кютета със зеленчуци и оставете хората поне тази традиция да си запазят. Срамота.

Откажи
Киро Факиро
преди 4 години

Пишете глупости,с извинение.лукът може да се намали-половин глава на кг.кайма,но хлябът се слага за пълнеж.Яйцето свързва месото.Кайма без лук и хляб се прави за скара.

Откажи
Тори
преди 4 години

Продуктите мъ са за борш.

Откажи
Торо
преди 4 години

Продуктите му са за борш .Не за сочно кюфте.

Откажи
Майстор
преди 4 години

Пълен неграмотник и невежа е писалият тези глупости! Не си запълвайте помиярския сайт с глупости и нелепости!

Откажи
Умник
преди 4 години

Кебапчето е без лук, но то се пече на скара.

Откажи
Петър
преди 4 години

Нищо смислено не разбрахме от тази тема, тва са пълни глупости, правете теми с акъла си, иначе, няма да се развивате.....

Откажи
Ламбо
преди 4 години

Баси тъпотията

Откажи
Този
преди 4 години

Кайма де че кеси у хладилника не е за кифте,а за кепабче

Откажи
Атанас Конов
преди 4 години

Този сигурно е таксиметров шофьор, но се заблуждава, че е готвач.Лук,черен пипер, чубрица,може хляб,магданоз, и яйце за спойка.Класика за пражени кифтета. Тоя ако беше ял от кюфтетата на мама, още да ги сънува.

Откажи
rtr ne sım robot
преди 4 години

mnogo dobra ideya za vegani...ami to i kıymata da smenim s bulgur...

Откажи
Зеле
преди 4 години

Това е кюфте с зеленчук, може да си го ядете, наздраве.

Откажи
usr0asvtv
преди 4 години

Само ни лъжат за още един клик на сайта, да прочетеш някаква невъобразима простотия.

Откажи
Нено Сенегалеца
преди 4 години

Явно някой иска да вкара неолиберализъм и в кулинарията!

Откажи
Митко
преди 4 години

Олигофрени

Откажи
Damyan
преди 4 години

Пълна тъпотия,като онези лайнари Мастер шеф,проблеми в кухнята и т н.всеки учил не до учил дава съвети мазни олигофрени то не могат яйца да изпържат,ама дават мухлясали съвети

Откажи
Анонимен
преди 4 години

Как се казва този ТОП готвач....

Откажи
anichka123
преди 4 години

Ами да махнем и мляното месо и ще му сменим и името.

Откажи
Стамат
преди 4 години

аз ще ида да пусна ини кюфтета в "глобалната канална мрежа", ей ся ще видите как ще ги врътна тез сарфалади

Откажи
Пипи
преди 4 години

Абе в кюфтето зеле този готвач чува ли се. Та зелето ще претъпи аромата на истинското месно кюфте. Да си ги яде той и да не пише смехории

Откажи
Жана
преди 4 години

Казаха ми хората, да не чета Блиц, ама аз не слушам! Голяма грешка! Няма да се повтори, повече няма да ви чета глупостите! И кюфтета със зеле и тиквички няма да правя.

Откажи
viki
преди 4 години

Дрън-дрън, най-вкусните кюфтета ги приготвяше баба ми......сочни и ароматни.

Откажи
преди 4 години

Пълна простотия предлагат тези майстор готвачи.

Откажи
Коментатор
преди 4 години

Вие шеф-готвачи ако сте чували понятието "национална кухня" нямаше да пишете подобни глупости.

Откажи
Жанина
преди 4 години

И кой е този супер готвач!?Без лук вкусно кюфте не става!Голями майстори се навъдиха,копирайки разни „шедьоври” от интернет!Не се опитвайте да импровизирате върху изпитаните рецепти от Националната Българска кухня!Скараджии дал Бог!

Откажи
Rumyana Kamenova
преди 4 години

Тогава какво ще правим , кюфтенца по модерен начин ,отживелица било ,глупости,няма да слагаме лук ,яйце ,тогава и каймата е излишна

Откажи
Лина
преди 4 години

Аз замесвам каймата с малко бира

Откажи
Лина
преди 4 години

А и забравих слагам и рендосан на ситното ренде суров картов,стават сочни.

Откажи
PYCE_BG
преди 4 години

Тоя готвач, да си ебе майката!

Откажи
straiki1992
преди 4 години

Човек,ти разбуни целия кошер с тези съвети.....много си гледал тв кулинарни канали....има една приказка,че всеки иска да е като хората....остави кюфтета на мира,пиши за нещо което си правил и можеш да правиш....

Откажи
Дани
преди 4 години

Да, в последно време и аз слагам малко ситно настъргано картофче, вместо хляб. То хляба който продават сега е с "отлично" качество.

Откажи
клу
преди 4 години

Този ви баламосва. Без яйце каймата се разпада в тигана. С по-малко лук кюфтето става сухо и безвкусно. Хубавото кюфте е сочно, мирише си на лук, пухкаво е и има много подправки. А "миризмата" на месото съществува само ако е развалено.

Откажи
Мани
преди 4 години

Който е писал това да спре да се занимава с кулинария

Откажи
хвърчилка
преди 4 години

Руснаците слагат картоф в кюфтетата и резултатът е, че кюфтетата имат вкус на картофи.

Откажи
Лиляна
преди 4 години

Къде е месото в каймата, та му разваляме вкуса с лук?

Откажи
Гошо
преди 4 години

Тоя който е писал статията е кулинарен инвалид.

Откажи
Баба65
преди 4 години

Това е поредната идиотщина

Откажи
Таня
преди 4 години

Падам от смях ..Що за простотий .. Без лук нито една манджа не става ,та остави за кюфтетата .. Кой ги драска тия простотий ...

Откажи
juju
преди 4 години

Кюфтетата стават по-пухкави ако вместо хляб се добави галета и при омесването достатъчно вода или бира до средно гъста кайма.Престоявя в хладилник поне десетина часа .

Откажи
Анонимен
преди 4 години

... газирана вода, една лъчичка със сода бикарбонат, а другото си го знаете - яйце, лук, хляб или галета, черен пипер и др. поправки по избор... Бон апетит!

Откажи