Смешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни.
Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство
Днес ще ви представим кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложим на тяхно място.
Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.
Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.
Опасно за живота! Защо да не варим яйцата над 10 минути
Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.
Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!
Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.
Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Дани 21.05.2020 9:34
Кебапче... кюфте... сирене по шопски, шопска салата.... това са традиции, съхранени във времето! Предавани от поколение на поколение... така че предайте много поздрави на " топ кулинара"
ВКСЩГ 21.05.2020 9:40
МНОГО СТЕ ПРОСТИ...
Аве Аз 21.05.2020 10:04
Е, то вече това не е кюфте а "нещо някакво такова".
Скарата и тигана 21.05.2020 10:30
Ама много прости в началото няма никакъв смисъл с лука с хляб яйце и лук е най доброто кюфте чубрица черен пипер сол и малко червен пипер Тея тука не знаят какво пишат
bitcoin 21.05.2020 12:43
Е не тотално сте зле! Кой пишман готвач питахте или просто решихте че сте много наясно с кулинарията?!
Чуфте 21.05.2020 12:52
Това не е българско кюфте по скоро е сръбския му вариант
Иво 21.05.2020 13:09
Тиквички, моркови и картофи? Алооо, нали кюфтета щяхме да правим, каква е тая мусака?! А със зелето направо ме разсмяхте! Една от тайните на хубавото кюфте е лукът! Другата тайна (за пържени кюфтета) е панировка с яйце. Така се запазват вкусовете и са по-сочни!
без кайма стават ОЩЕ ПО ВКУСНИ 21.05.2020 13:59
.
Давид 21.05.2020 15:03
Тоя не е никакъв готвач, като ли майстор...
Tarantula 21.05.2020 15:15
Абе,що не забъркате говна вместо кайма...
Тино 21.05.2020 15:26
Ако сложиш зеле в кюфтетата , при пържене ще станат черни като въглен ! Не знам тоя майстор точно на какво е майстор , може да е фаянсаджия !
Без лук НЕ СТАВА 21.05.2020 15:40
Пържено кюфте,печено кюфте,кюфтета по цариградски......и т.н. За кои по-точно пишете, защото всички са различни в приготвянето? МАЙ НЕ ВИ Е МНОГО ЯСНО "МАСТЕРИ"
Стоян 21.05.2020 15:44
Вие сте педерасти , абсолютно всички , без никакви изключения ! Да ви сера в устите гнусни ! (Отнася се за тези , който са писали статията за кюфтетата !!!!
zombi 21.05.2020 15:49
Това е най-тъпата статия която съм чел.
Maleeee 21.05.2020 16:49
Чер пипер кимион лук чубрица. и най голямата тайна е малко бира
Trucha 21.05.2020 16:50
Тоя не може да готви,именно хляба и яйцето и лука правят българското кюфте другото се нарича бургери
common 21.05.2020 17:03
Отворкото за кюфтетата има много здраве от арменския поп...
Сашо 21.05.2020 17:16
Абе вие в Блиц всичките ли сте ненормални? Няма ли поне един нормален?
Иванчо Мераклията 21.05.2020 17:59
От Лука камата става мека и пластична и добива приятен вкус, съчетани с 0.5 гр на килаграм лют червен пипер и кимион и малко черен пипер и магданоз стават прекрасни дори и да прибавите хляб и яйце
Диди 21.05.2020 18:03
Опитайте се да изпечете или изпържите кюфте без яйце и ще ядете раздробена кайма. Кой пишман готвач го каза това?
Дегустатор 21.05.2020 18:27
Този кулинар е пълен кретен
victor 21.05.2020 18:28
goUUUUema PROSTOTIA !!!!!!!!!1
Боби 21.05.2020 18:28
Кюфтета със зеле,моркови, тиквички, тоя е луд за връзване.Аз да ви кажа един секрет за хубави кюфтета.....С хляб,яйца,лук и чубрица.След като омесите каймата,ако имате сили(да не я излапате веднага) я оставете в хладилника за един ден и тогава ги правете.
Сетгей 21.05.2020 18:49
Тоя не е добре. Да вземе да си скъса майсторското свидетелство! Ама и вие не сте добре. Да публикувате такива глупости.
бай Ставри 21.05.2020 19:00
Черен и червен пипер,лук -пресен или стар,чубрица,кимион в каймата,която се замесва с червено вино.24 часа втасване в хладилника,1 час преди печене (пържене) каймата на стайна температура и....добър апетит!А по публикуваната рецепта,такова кюфте и уличен помияр няма да яде!
Дона 21.05.2020 19:03
Този готвач да си върне дипломата
Дона 21.05.2020 19:05
Готвачът да си върне дипломата
Някой от някъде си 21.05.2020 19:25
Яжте си помията.Някви кулинарни инвалиди, ще ми дават акъл..що не си ебете майката
Гост 21.05.2020 19:34
Ние сме Българи и ще си спазваме и традициите завещани ни от великите ни предци. Нация с богата култура, която такива като вас се опитват да унищожат. Хайде стига вече, спрете се. Досаждате. Яжте си вие кютета със зеленчуци и оставете хората поне тази традиция да си запазят. Срамота.
Киро Факиро 21.05.2020 19:44
Пишете глупости,с извинение.лукът може да се намали-половин глава на кг.кайма,но хлябът се слага за пълнеж.Яйцето свързва месото.Кайма без лук и хляб се прави за скара.
Тори 21.05.2020 20:04
Продуктите мъ са за борш.
Торо 21.05.2020 20:07
Продуктите му са за борш .Не за сочно кюфте.
Майстор 21.05.2020 20:41
Пълен неграмотник и невежа е писалият тези глупости! Не си запълвайте помиярския сайт с глупости и нелепости!
Умник 21.05.2020 21:32
Кебапчето е без лук, но то се пече на скара.
Петър 21.05.2020 22:28
Нищо смислено не разбрахме от тази тема, тва са пълни глупости, правете теми с акъла си, иначе, няма да се развивате.....
Ламбо 21.05.2020 22:34
Баси тъпотията
Този 21.05.2020 23:04
Кайма де че кеси у хладилника не е за кифте,а за кепабче
Атанас Конов 22.05.2020 0:23
Този сигурно е таксиметров шофьор, но се заблуждава, че е готвач.Лук,черен пипер, чубрица,може хляб,магданоз, и яйце за спойка.Класика за пражени кифтета. Тоя ако беше ял от кюфтетата на мама, още да ги сънува.
rtr ne sım robot 22.05.2020 0:36
mnogo dobra ideya za vegani...ami to i kıymata da smenim s bulgur...
Зеле 22.05.2020 1:41
Това е кюфте с зеленчук, може да си го ядете, наздраве.
usr0asvtv 22.05.2020 5:17
Само ни лъжат за още един клик на сайта, да прочетеш някаква невъобразима простотия.
Нено Сенегалеца 22.05.2020 7:48
Явно някой иска да вкара неолиберализъм и в кулинарията!
Митко 22.05.2020 9:17
Олигофрени
Damyan 22.05.2020 10:55
Пълна тъпотия,като онези лайнари Мастер шеф,проблеми в кухнята и т н.всеки учил не до учил дава съвети мазни олигофрени то не могат яйца да изпържат,ама дават мухлясали съвети
Анонимен 22.05.2020 13:35
Как се казва този ТОП готвач....
anichka123 22.05.2020 14:42
Ами да махнем и мляното месо и ще му сменим и името.
Стамат 22.05.2020 15:06
аз ще ида да пусна ини кюфтета в "глобалната канална мрежа", ей ся ще видите как ще ги врътна тез сарфалади
Пипи 22.05.2020 15:33
Абе в кюфтето зеле този готвач чува ли се. Та зелето ще претъпи аромата на истинското месно кюфте. Да си ги яде той и да не пише смехории
Жана 22.05.2020 17:02
Казаха ми хората, да не чета Блиц, ама аз не слушам! Голяма грешка! Няма да се повтори, повече няма да ви чета глупостите! И кюфтета със зеле и тиквички няма да правя.
viki 22.05.2020 17:13
Дрън-дрън, най-вкусните кюфтета ги приготвяше баба ми......сочни и ароматни.
[email protected] 22.05.2020 17:33
Пълна простотия предлагат тези майстор готвачи.
Коментатор 22.05.2020 17:44
Вие шеф-готвачи ако сте чували понятието "национална кухня" нямаше да пишете подобни глупости.
Жанина 22.05.2020 20:51
И кой е този супер готвач!?Без лук вкусно кюфте не става!Голями майстори се навъдиха,копирайки разни „шедьоври” от интернет!Не се опитвайте да импровизирате върху изпитаните рецепти от Националната Българска кухня!Скараджии дал Бог!
Rumyana Kamenova 23.05.2020 0:14
Тогава какво ще правим , кюфтенца по модерен начин ,отживелица било ,глупости,няма да слагаме лук ,яйце ,тогава и каймата е излишна
Лина 23.05.2020 1:32
Аз замесвам каймата с малко бира
Лина 23.05.2020 1:35
А и забравих слагам и рендосан на ситното ренде суров картов,стават сочни.
PYCE_BG 23.05.2020 2:50
Тоя готвач, да си ебе майката!
straiki1992 23.05.2020 6:48
Човек,ти разбуни целия кошер с тези съвети.....много си гледал тв кулинарни канали....има една приказка,че всеки иска да е като хората....остави кюфтета на мира,пиши за нещо което си правил и можеш да правиш....
Дани 23.05.2020 7:26
Да, в последно време и аз слагам малко ситно настъргано картофче, вместо хляб. То хляба който продават сега е с "отлично" качество.
клу 23.05.2020 12:08
Този ви баламосва. Без яйце каймата се разпада в тигана. С по-малко лук кюфтето става сухо и безвкусно. Хубавото кюфте е сочно, мирише си на лук, пухкаво е и има много подправки. А "миризмата" на месото съществува само ако е развалено.
Мани 23.05.2020 12:26
Който е писал това да спре да се занимава с кулинария
хвърчилка 23.05.2020 17:47
Руснаците слагат картоф в кюфтетата и резултатът е, че кюфтетата имат вкус на картофи.
Лиляна 23.05.2020 18:36
Къде е месото в каймата, та му разваляме вкуса с лук?
Гошо 23.05.2020 22:17
Тоя който е писал статията е кулинарен инвалид.
Баба65 24.05.2020 20:57
Това е поредната идиотщина
Таня 25.05.2020 3:38
Падам от смях ..Що за простотий .. Без лук нито една манджа не става ,та остави за кюфтетата .. Кой ги драска тия простотий ...
juju 25.05.2020 10:37
Кюфтетата стават по-пухкави ако вместо хляб се добави галета и при омесването достатъчно вода или бира до средно гъста кайма.Престоявя в хладилник поне десетина часа .
Анонимен 25.05.2020 11:55
... газирана вода, една лъчичка със сода бикарбонат, а другото си го знаете - яйце, лук, хляб или галета, черен пипер и др. поправки по избор... Бон апетит!