logo

Най-вкусният ориз с тези 2 подправки

Най-вкусният ориз с тези 2 подправки

Оризът е един от онези продукти, които можете да приготвите по най-разнообразни начини. Разбира се, подправките са неизменна част от всяка една рецепта и ако пропуснете да ги добавите, то накрая не очаквайте някой да ви благодари за поднесеното ястие.

Добрата новина е, че оризът поема много лесно от подправките и билките, които му добавяте. Така лесно можете да го промените не само на вкус, но и на цвят. Ще споделим с вас какви подправки да добавяте към тази храна, съобразно това какъв вкус искате да постигнете накрая.

Какви подправки си хармонират отлично с любимия ни ориз?

Ако искате да постигнете по-испански вкус, не забравяйте да добавите малко доматен сос, чили, чесън, кимион или лук. Италианският вкус, както и сами можете да се досетите, се постига лесно с малко песто и босилек.

Тези две съставки са неизменна част от приготвянето на вкусно италианско ризото.

Почитателите на белия ориз могат да го овкусят по страхотен начин, ако към него добавят малко масло и соев сос, докато оризът е все още топъл. Получава се божествено вкусно ястие, което не се нуждае от нищо друго, освен от чаша изстудено розе.

Много от домакините у нас избират да добавят към ястията с ориз мащерка, магданоз, риган, чубрица, червен пипер и други. Истината е, че този вкус се доближава най-вече до българската кухня.

Персийските ястия например не са завършени, ако към тях не се прибави шафран. Тази подправка е задължителна, когато става въпрос за приготвянето на ориз. Може също към финала ястието да се поръси с риган, розмарин и копър.

Ако ви се експериментира и не ви липсва желание, пробвайте с различни комбинации от подправки. Единствено така може да разберете кой вкус най-много допада на вас самите./jenata.blitz.bg

Коментирай

haylie

haylie 13.01.2022 10:48

Джоджен!!!!!