logo

Направите ли веднъж този английски хляб, ще присъства постоянно в менюто ви!

Направите ли веднъж този английски хляб, ще присъства постоянно в менюто ви!

 Хлябът е неразделна част от здравословното хранене. Твърди се, че не е полезен, а употребата му негативно влияе върху теглото, но всъщност продуктът е просто незаменим в човешката диета. Днес ще ви разкажем за английския хляб и как си го приготвите у дома - домашен хляб, приготвен с бульон, особено ароматен и вкусен.

Няма по-вкусно и лесно за приготвяне ястие като сандвича „Voila”

На пръв поглед може да изглежда просто как се пече английски хляб. Но всяко ястие изисква търпение и специално отношение. Трябва да се отбележи, че с хлебопекарна ще ви бъде по-лесно. Някои процеси могат да бъдат заменени с технически. В противен случай всичко трябва да се направи на ръка. При приготвянето на английски хляб за тази рецепта тестото се оказва течно и лепкаво, но е излишно да се добавя още брашно. В противен случай тестото може да не бухне.

Ще забравите за всички други сандвичи в мига, в който опитате тази вкусотия (СНИМКИ)

Съставки за приготвяне на тесто и гъбен хляб
300 грама брашно;
180 грама вода;
10 мл зехтин;
10 гр. сол; 
100 гр, пълнозърнесто брашно;
90 гр. вода;
2 гр. суха хлебна мая 

Подготовка и изпичане на тестото 
Замесете тестото от пълнозърнесто брашно, мая, вода. Разбъркайте добре, сложете го в пластмасова купа, увийте купата оставете тестото да втасва 12-18 часа. След определеното време добавете останалите 180 грама вода към тестото. Замесете тестото ръчно. Ако е твърде течно, добавете около 15-20 грама брашно, но не повече. "Промийте" повърхността на масата с брашно и поставете тестото на повърхността. Оформете тестото и го оставете за 60 минути в предварително намазан съд, а след това го покрийте и с кърпа.

Всички полудяха по супер вкусния „горещ” сандвич 

Оформете хляба или хлебчетата и ги поставете в тава. Там тестото ще остане до 45 минути. Формата трябва да бъде покрита с кърпа и поръсена с брашно. Загрейте фурната до около 250 градуса. Заготовките за хляб се поставят на повърхността на печещата подложка и се нарязват на повърхността им. Печем хляб в продължение на 30 минути при същата температур. След изпичане, извадете хляба и го изчакайте да изстине. 

Добър апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

дядо Каракоч

дядо Каракоч 17.05.2019 11:27

Че това е кифла,бе.Хлябът трябва да е поне килограм.Още повече щом се пече у дома.

Аврора

Аврора 17.05.2019 11:40

2 гр мая са много малко за това брашно! И какво замесваме първия път - само 90 гр вода ли, с колко брашно?! Ако втасва 18 часа, то ще вкисне и ще спадне ... Коя форма да се покрие с кърпа накрая - за втасване или за печене?! Върху кърпата ли да се ръси още брашно?! Безумие ...

Аврора

Аврора 17.05.2019 11:42

А защо е кръстен "гъбен хляб"?! Някой видя ли гъби в рецептата?! Безумните писания на близаците ...

taka e

taka e 20.05.2019 9:39

Секси фигура за 15 дни Този метод за отслабване е ХИТ в Европа! Това е лесно.http://bit.ly/2kqNpXz