Наслада за сетивата! Вкусна картофена запеканка с месо и ябълки (СНИМКИ)

Наслада за сетивата! Вкусна картофена запеканка с месо и ябълки (СНИМКИ)

Свикнали сме, че плодовете много рядко се използват в гозби, в които има и картофи. Но ябълките сякаш са създадени специално, за да допълнят хармонично нишестената текстура на любимото на всички кореноплодно растение. 

Опитвали ли сте някога картофена запеканка с ябълки? Това е най-изисканата гастрономична наслада, която може да съществува. Допълнителна острота и богатство на вкуса й придават чесъна, чушките и ароматната мащерка. 

Предлагаме ви рецептата, с която ще приготвите изключително вкусна и нискокалорийна вечеря за цялото си семейство. 

картофельная бабка

Необходими продукти:

3 средни картофа

50 гр. пушен бекон

2 ябълки, не много големи

1 яйце

1 глава лук 

3 скилидки чесън

50 гр. твърдо сирене

3 супени лъжици зехтин 

2–3 стръка мащерка

1 чаена лъжица червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Измийте картофите, подсушете и завийте всеки един от тях във фолио. Запечете във фурна при температура от 200 градуса за 40 минути. След като картофите изстинат, ги настържете на ренде. 

Нарежете ябълките на 4 части, отстранете сърцевината и семките, настържете ги на рендето и ги добавете към картофите.

Нарежете лука и гърдите и ги запържете в малко мазнина. 

Към настърганите ябълки и картофи прибавете яйцето, чесъна, който преди това трябва да бъде пресован, мащерката, червения и черния пипер и солта. Внимателно разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес. 

Намажете със зехтин формата, в която ще печете ястието и изсипете в нея картофената маса. Сложете да се пече за 30 минути при температура 180 градуса. Преди да поднесете, поръсете запеканката със сирене и мащерка. Да ви е сладко! 

При сервиране може да залеете ястието с класически сос тартар. Убедени сме, че тази рецепта много бързо ще се превърне в една от любимите ви! /jenata.blitz.bg

Коментирай

за сЛободни Ора

за сЛободни Ора 28.08.2018 16:19

Вие луди ли сте? Кой има време за 2-3 часа такава манджа? Златна да е, но НЕ.