logo

Най-чудната, но и страхотна рецепта с броколи

Най-чудната, но и страхотна рецепта с броколи

Звучи странно, но пробвайте да ги приготвите с аншоа и лимон и резултатът ще е невероятен

Броколите или ги харесваш и хапваш или категорично не ги понасяш! Същото може да се каже и за рибата!

Сега обаче от jenata.blitz.bg решихме да споделим една страхотна рецепта, свързана именно с броколите и... аншоа.

Тя звучи доста екстравагантно, но едно е сигурно за крайния резултат – той е „Уау“ и вкусът му е ненадминат.

Сега от jenata.blitz.bg ще разкрием как да приготвите броколи с аншоа и лимонени резани.

Необходими продукти:
500 гр броколи, 5 с.л. зехтин (олио), сол, малък червен лук, 4 скилидки чесън, 6 бр. аншоа, 1/4 чаша настърган пармезан и един лимон.

Начин на приготвяне:
•    Измийте броколите, разделете ги на розички, а стъблата на броколите нарежете на малки парченца (ако искате да хапнете и тях)
•    Загрейте 3 с.л. зехтин в тигана, а после добавете броколите и сол. Гответе около три минути, като разбърквате от време на време, докато броколите се запържат, а след това ги извадете от тигана.
•    В същия тиган добавете 2 с.л. зехтин, а щом се загрее сложете нарязаните на ситно лук и чесън. Сотирайте ги като бъркате често за около 3 минути. Добавете аншоата и гответе още 2 минути. Бъркайте добре докато аншоата не станат златисти.
•    Щом това се случи върнете броколите в тигана, където вече има лук, чесън и аншоа. Разбъркайте за още минутка и след това цялото съдържание изсипете в тавичка, която пухнете във фурната за около 20-25 минути 9докато броколите покафенеят и оммекнат).
•    Когато прецените, че броколите са готови извадете тавичката от фурната. Поръсете отгоре с настъргания пармезан. Сервирайте ястието, като гарнирате с няколко резанчета лимон.

Това е! Рецептата звучи странно, но е бърза и лесна за приготвяне, че и много вкусна. Пробвайте и няма да съжалявате. Добър апетит! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай