Тези руладини се правят, когато знаете, че ще ви идват гости и искате да ги впечатлите, но стават и за вечеря, ако искате да зарадвате семейството си с нещо по-така. Руладините от свинско филе стават вкусни, сочни и ароматни. Сметановият сос им придава точно онази вълшебна, сладко - солено - кисела нотка. А беконът прави ароматът на руладините неповтори. И като истински завършек накрая е хрянът, който се слага за острота в ястието.
Рецептата има и една тайна съставка, ще я научите ето сега.
Необходими продукти:
Свинско (врат или филе) - 700 г
Бекон (пушен, на ленти) - между 5 и 8 бр.
Праскова (малка) - 3 броя
Сол (на вкус) - 1 .. 1,5 ч. Л.
Кубче бульон
Растително масло (за пържене) - 1 супена лъжица
Розмарин (прясно клонче, по избор)
За соса
Заквасена сметана - 2 супени лъжици
Хрян - 1 супена лъжица, ако е на прах или едно малко коренче, настъргано
Измийте прасковите, отстранете костите и нарежете на малки парченца.
Поръсете месото със сол и подправки, каквито обикновено използвате, може да е по избор - розмарин, чесън на прах, куркума или джинджифил, просто каквото ви харесва. Важно е месото да е предварително начукано, за да не са дебели късовете.
На парче месо слагате половин лента бекон. Върху бекона, по-близо до ръба - 3-5 резенчета праскова.
След това завийте и омотайте всичко с конец.
В тиган загрейте олио и изпържете руладините от всички страни до слатист цвят. Ще отнеме 10-15 минути.
След това към тигана се добавя бульон - около половин литър и оставяте пържолките да къкят под капака на средна температура в продължение на 15 минути.
Пригответе соса.
След задушаването, вадите руладините от тигана или тенджерката, изцеждате в купа концентрираният бульон, който е останал вътре и го оставете да се охлади малко. Прибавете към него сметана и хряна и е готово.
Накрая залейте руладините със соса и имате вкусно ястие.