„Отговорът е чесън. Кой изобщо го интересува какъв е въпросът?” – вероятно част от Вас биха подходили скептично към настоящата рецепта, защото утре са на работа или им предстои среща с любимия човек.
Ако обаче сте издигнали в култ храната – тези чеснови хлебчета са идеалната добавка към вашата трапеза.
Уверяваме Ви, уханието на масло и препечени филийки дълго ще се носи из кухнята.
Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще Ви предложим невероятна рецепта за неустоими домашни чеснови хлебчета, по която всички полудяват. Причината – те са идеални и за самостоятелно хапване, но и като допълнение към друга вкусотия.
Необходими продукти:
2 глави чесън (или 3 по-малки)
½ ч.л. сушен босилек
½ ч.л сушен риган
½ ч.л. едросмлян червен пипер
Сол и пипер на вкус
100 грама масло
Зехтин
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на тези невероятно вкусни хлебчета включва основната съставка – чесънът. Почистете го добре, след което отрежете дръжката. Обработените глави се поставят в съд по избор, който е предварително покрит с алуминиево фолио. Залейте със зехти, поръсете черен пипер и сол (на вкус), загърнете добре, уточнява „Монитор“.
Печете на 200 градуса за около 1 час до пълното омекване на чесъна. Межувременно в купа смесете 100 грама масло, босилека, ригана, едрия червен пипер, сол и зехтин на вкус. След като извадите чесъна от фурната, внимателно стиснете главата, докато всички скилидки изпадат при останалите съставки. Намачкайте до получаването на хомогенна смес.
Идва ред на хляба – той може да бъде най-обикновен, закупен от магазина, такъв от хлебопекарна или домашно производство. Намажете обилно филийките и ги запечете за 15 минути на 200 градуса. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!