logo

Невероятно! Какво ще стане тялото ни, ако ядем 2 белтъка на ден цяла седмица

Невероятно! Какво ще стане тялото ни, ако ядем 2 белтъка на ден цяла седмица

Освен че е богат на витамини от група В, калий и желязо, яйчният белтък помага за подобряване на настроението и концентрацията

Противно на общоприетото схващане яйчният белтък (всъщност цялото яйце) е много здрав. Особено за хора, които искат да отслабнат. В допълнение към увеличаването на производството на колаген, кожата става по-еластична. 

Яйчният бял съдържа голямо количество албумин, мощен протеин, който стимулира развитието на мускулите и насърчава чувството за ситост. Освен че е богат на витамини от група В, калий и желязо, яйчният белтък помага за подобряване на настроението и концентрацията.

Тези неща струват жълти стотинки, но правят чудеса със семейния ви бюджет!

Според диетолога Силвия Ланцелотти от Clínica Caixeta "главно състоящ се от вода и протеини, той помага да се удължи ситостта, като е отличен съюзник в процеса на отслабване". В допълнение, яйчният белтък е богат на незаменими аминокиселини и минерали като цинк и манган. Яйчният белтък също така насърчава образуването на невротрансмитери и осигурява усещането за благополучие чрез триптофан, който стимулира серотонина.

Как се консумира? 

Според диетолога най-добрият начин за ядене на яйчен белтък е във варена форма.

"Варете го в продължение на три до пет минути, след като кипне водата", казва тя.

Най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйца

Въпреки това, според Силвия, консумацията на до две яйца на ден е идеална. По този начин тялото ще използва най-добре ползите от тази храна. Важно е също да се отбележи, че яйчният белтък не е подходящ за деца под една година. Това е така, защото се счита за храна с висок потенциал за предизвикване на алергии.

Яйчна диета

Чували ли сте някога за тази диета, при която трябва само да ядете белтъци в продължение на една седмица? Тъй като тази част от яйцето има високо съдържание на протеини в сложна структура, тя се счита за отлична за тези, които искат да отслабнат, защото се изисква повече време за храносмилане, което допринася за насищането и причинява отслабване на глада.

Най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички

Печените картофи пък са известни с наличието на въглехидрати, хранителни вещества, свързани с навлизането на енергия в тялото. Има няколко версии на тази диета. Една от тях е консумацията на сладки картофи, яйчен белтък и лимонов сок. Диетата е подходяща за детоксикация на организма и осигуряване на витамин С. 

Друг вариант е да се яде цяло яйце всеки ден за закуска. Това ви позволява да контролирате глада от началото на деня. 

Предимства на диетата

Яйцата са добър източник на незаменими аминокиселини и протеини за тялото, както и витамин А, съществено хранително вещество за здрави очи, коса, нокти и кожа.

Консумацията на яйчни белтъци ще ви помогне да намалите теглото си и да поддържате еластичността на кожата./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай