Една минута на печката, а като резултат ще получите най-вкусните пилешки гърди, които някога сте яли. Звучи невероятно, нали? Да, но сега от jenata.blitz.bg ще ви предложим именно такава рецепта.
Крайният резултат може да бъде нежен, сочен и ароматен сандвич от пилешко филе.
Всички приятелки полудяха по тази рецепта за пилешко месо с фъстъчено масло!
Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!
Всичко, което трябва да направите е вечерта да приготвите месото, а на сутринта да му се насладите. Или обратното – започнете сутринта, а за вечеря ще измислите някоя страхотна манджа, с която ще побъркате всички. При това няма да ви е никак трудно, тъй като сосът, в който ще "пъхнете" гърдите ще бъде идеален за една цялостна манджа с пилешко.
Важно е да отбележим, че чудните пилешки гърди, които стават само за минутка, са освен вкусни и диетични.
Съставки за "Пилешки гърди за 1 минута":
Пилешко филе - 500 грама
Прясно мляко - 500 милилитра
Подправки - 2 ч. л.
Сол - 0,5 ч. л.
Черен пипер - 0,25 ч. л.
Чесън - 2 скилитки
Време за готвене: 180 минути
Порции: 4 броя
Начин на приготвяне на "Пилешки гърди за 1 минута":
Почистете пилешките гърди от всички кости.
Смесете подправките, чесъна, сол, черен пипер. Ако тази комбинация не ви допада може да експериментиране по свой вкус.
Наръсете гърдите с подправките. После ги покрийте и оставете за един час на стайна температура.
В дълбока тенджера изсипете млякото. То трябва да е колкото е и месото – тоест за 500 грама месо ще ви трябват 500 милилитра мляко. Сварете млякото.
Поставете маринованите гърди във варено мляко, оставете да заври и задръжте за една минута на котлона.
Покрийте тенджерата с капак, а после я увийте с кърпа. Оставете да престои два часа или докато изстине.
След точно два часа месото е готово.
Е, видяхте ли – с минимум усилия получаваме страхотен резултат! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!