Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/neveroyatno-vkusni-pileshki-grdi-koito-stavat-samo-za-1-minuta-snimki Jenata.blitz.bg
Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

Една минута на печката, а като резултат ще получите най-вкусните пилешки гърди, които някога сте яли. Звучи невероятно, нали? Да, но сега от jenata.blitz.bg ще ви предложим именно такава рецепта.

Крайният резултат може да бъде нежен, сочен и ароматен сандвич от пилешко филе. 

Всички приятелки полудяха по тази рецепта за пилешко месо с фъстъчено масло!

Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!

Всичко, което трябва да направите е вечерта да приготвите месото, а на сутринта да му се насладите. Или обратното – започнете сутринта, а за вечеря ще измислите някоя страхотна манджа, с която ще побъркате всички. При това няма да ви е никак трудно, тъй като сосът, в който ще "пъхнете" гърдите ще бъде идеален за една цялостна манджа с пилешко.

Важно е да отбележим, че чудните пилешки гърди, които стават само за минутка, са освен вкусни и диетични.

Съставки за "Пилешки гърди за 1 минута":
Пилешко филе - 500 грама
Прясно мляко - 500 милилитра
Подправки - 2 ч. л.
Сол - 0,5 ч. л.
Черен пипер - 0,25 ч. л.
Чесън - 2 скилитки

Време за готвене: 180 минути

Порции: 4 броя

Начин на приготвяне на "Пилешки гърди за 1 минута":
Почистете пилешките гърди от всички кости.

Смесете подправките, чесъна, сол, черен пипер. Ако тази комбинация не ви допада може да експериментиране по свой вкус.

Наръсете гърдите с подправките. После ги покрийте и оставете за един час на стайна температура.

В дълбока тенджера изсипете млякото. То трябва да е колкото е и месото – тоест за 500 грама месо ще ви трябват 500 милилитра мляко. Сварете млякото.

Поставете маринованите гърди във варено мляко, оставете да заври и задръжте за една минута на котлона.

Покрийте тенджерата с капак, а после я увийте с кърпа. Оставете да престои два часа или докато изстине.

След точно два часа месото е готово.

Е, видяхте ли – с  минимум усилия получаваме страхотен резултат! / jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
antonpo
преди 5 години

лайна с праз

Откажи
Chekidji
преди 5 години

Време за готвене - 180 минути??? Уж е пилешко за една минута...ама то нали всичко в Булгаристан става по бавната процудура, ще е multiply 200 :))

Откажи
Донка
преди 4 години

Гръцката МУСАКА....не е ПО ХУБАВА от БЪЛГАРСКАТА....и е голяма ИГРАЧКА !!

Откажи