Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно

Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно

Настроението ви е под нулата и целият свят ви е крив? Значи се нуждаете от шоколад! Или пък от парче вкусен шоколадов кекс! А какво ще кажете да си го приготвите сама?

Кексът определено е най-бързият и лесен десерт, който една домакиня може да приготви при спешни случаи. Днес ви предлагаме една проста, но изключително вкусна рецепта за шоколадов кекс без брашно.  Измислена е в Италия, на остров Капри, затова и се нарича "капрезе". За приготвянето му не се използва брашно. Именно това го прави необикновено нежен и сочен. Опитайте рецептата и няма да съжалявате! Ще бъдете приятно изненадана от вкуса му и със сигурност ще го приготвите още много пъти за близките си. 

Необходими съставки: 

150 грама бадеми
100 грама тъмен шоколад
120 грама масло
3 големи яйца
100 грама захар
щипка сол

Начин на приготвяне

Сложете бадемите във вряща вода, дръжте ги около 30 секунди, след това ги изцедете в гевгир. Оставете ги да се охладят, след това ги изсушете във фурната и смелете в блендера.  

Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Начупете шоколада на малки парченца и заедно с маслото разтопете на слаб огън, като не спирате да бъркате. Отделете жълтъците на яйцата от белтъците. Жълтъците и захарта разбийте с миксер до получаване на кремообразна маса. След това постепенно започнете да прибавяте шоколадово-маслената смес, като не спирате да разбивате с миксера. Накрая изсипете смлените бадеми и разбъркайте. 

Белтъците разбийте с щипка сол до получаване на хубава пяна и бързо прибавете към останалата смес. 

Всички приятелки полудяха по тази рецепта за свински филенца с левурда и каперси! (СНИМКИ)

Дъното на неголяма форма (правоъгълна 20х20 см. или кръгла с диаметър 20 см.) застелете с пергаментна хартия за печене. Изсипете тестото, изравнете и сложете във фурната, загрята до 180 градуса, за около 20-25 минути. 

След като кексът е готов и изстине, можете да нарежете на малки ромбчета. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

 

Коментирай