Никога в живота си не сте яли вкусотия като тази!

Никога в живота си не сте яли вкусотия като тази!

Всеки човек обича да си похапва вкусотии. Често пъти обаче си мислим, че истински вкусните ястия могат да бъдат приготвени само от професионални готвачи. Да, но това съвсем не е така.

За да ви докажем, че всеки може да е корифей в кухнята, сега от jenata.blitz.bg решихме да ви представим лесна, бърза и страхотна рецепта, с която ще оберете овациите на всички.

И така – представяме ви най-вкусното тестено руло с кайма и карамелизиран лук.

За тестото ще са ви необходими:
Пшенично брашно - 300 гр
Яйце - 1 бр
Вода - 125 мл
Растително масло - 3 супени лъжици
Сол - 1 ч. л.

За пълнежа:
Кайма или някакво мляно месо - 400 гр
Голям лук - 1 бр
Соев сос - 3 супени лъжици
Захар - 1 ч.л.
Растително масло (за печенето)
Сол (на вкус)
Черен пипер (на вкус)
Пармезан - 50 гр
Галета - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, добавете сол, яйцето, растителното масло и водата. Омесете тестото. Оставете го в хладилника за 20-30 минути. 

През това време нарежете лука. Загрейте мазнината в тигана и добавете лука, както изахарта. Бъркайте и пържете до златисто. Добавете соевия сос и гответе още 3-4 минути. Малко преди да махнете тигана от котлона добавете малко сол и черен пипер.

Извадете тестото от хладилника. Разточете го хубаво и поръсете с галетата. Разпределете лука из цялото тесто. Върху него сложете и майката (месото), а след това поръсете с пармезана.

Внимателно навийте тестото и нещата върху него на руло. След това го сложете в намазнена тава и го пъхнете в предварително загрята фурна (на 180 градуса) за 30-35 минути. малко преди да извадите рулото го намажете с масло, за да хване хубава златиста коричка.

И така - кулинарният шедьовър е готов. Добър апетит. / jenata.blitz.bg

Коментирай