Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Да правите торта вкъщи си е истински подвиг. В края на този досаден процес домакинята изобщо не се радва на крайния резултат, защото сили не са й останали. Сигурно поради тази причина доста рядко ни се случва да зарадваме близките си с домашни лакомства. 

Добре че има рецепти, с които можете да си приготвите фантастично вкусни торти много бързо! Тази със сигурност ще допадне на всички почитателите на сладките изкушения, които ценят своето време. Само за 20 минути получавате идеалната торта с нежен и изискан вкус.  

Торта от бисквити

Необходими съставки: 

250 гр. бисквити (най-добре е да са маслени, без ароматизатори)

100 гр. краве масло

400 гр. течен шоколад "Нутела"

500 гр. сирене "Филаделфия"

Начин на проготвяне

Смесете кравето масло с една супена лъжица течен шоколад. Поставете сместа в микровълновата, за да се разтопи добре. 

торт из печенья

Навлажнете леко бисквитите с вода и ги натрошете добре. Залейте ги с маслото и шоколада и ги приберете в хладилника.  

торт из печенья

Останалата част от течния шоколад смесете със сиренето "Филаделфия". Разбъркайте с помощта на миксер, след което я приберете в хладилника. 

торт из печенья

Извадете от хладилника основата на тортата от бисквитите. Изравнете добре повърхността с помощта на чаша. Много е важно да изберете удобен съд за тортата. Това ще окаже влияние на външния й вид. 

торт из печенья

След като приключите с изравняването, изсипете отгоре сместа от сиренето и течния шоколад. Разпределете равномерно по цялата повърхност. Оставете за няколко минути. 

торт из печенья

Чудното лакомство е готово!

Това е уникална торта, която дори не е минавала през фурната. Изглежда просто чудесно, а вкусът й е необикновен. Съчетанието от меко сирене и наситен шоколадов вкус е потресаващо! 

Тази рецепта ще ви е много полезна, ако случайно ви дойдат неканени гости. Можете да я приготвяте и с детето. На него много ще му хареса да ви помага! Опитайте! Със сигурност няма да съжалявате!  /jenata.blitz.bg

Коментирай

Ани Такворян-Чилингирян

Ани Такворян-Чилингирян 11.10.2018 9:27

Аз приготвям гозбите си с макък. Арменска специална подправка която си произвеждаме самите ние. Правим я от сушени фъшкии от хора.